bionic lxde 0.6.xx was not getting audio/sound
#1
I had no audio/sound with bionic-lxde images, I tried pre-release 0.6.55 so went to release 0.6.44 but had same problem. I tried google but not find answer, so google more to learn about ALSA and pulseaudio, seems problem with pulseaudio default sink, and I created following file and now can get audio.
If you get no audio, give this a try.

[email protected]:~$ cat ~/.config/pulse/default.pa
.include /etc/pulse/default.pa
set-default-sink alsa_output.platform-hdmi-sound.stereo-fallback

[email protected]:~$
  Reply
#2
Good advice. In the modern day, the majority of sound problems I've had under Linux (and not just on the Rock64) have been due to PulseAudio being used rather than ALSA. It'll be nice when pulse can finally die out. Smile
Community administrator and sysadmin for PINE64
(Translation: If something breaks on the website, forum, or chat network, I'm a good person to yell at about it)

  Reply
#3
(06-20-2018, 12:25 AM)jose_s_c Wrote: I had no audio/sound with bionic-lxde images, I tried pre-release 0.6.55 so went to release 0.6.44 but had same problem. I tried google but not find answer, so google more to learn about ALSA and pulseaudio, seems problem with pulseaudio default sink, and I created following file and now can get audio.
If you get no audio, give this a try.

[email protected]:~$ cat ~/.config/pulse/default.pa
.include /etc/pulse/default.pa
set-default-sink alsa_output.platform-hdmi-sound.stereo-fallback

[email protected]:~$

Thank you Jose! I wasn't getting audio in Ubuntu bionic lxde either through HDMI or the 3.5 jack. modifying /etc/pulse/default.pa to add that set-default-sink line at the end solved my problem!
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Bug mpph264enc output doesn't work on bionic rompelstompel 11 2,214 11-15-2019, 10:00 AM
Last Post: gounthar
  Release 0.9.14 Ubuntu Mate desktop, LXDE, OMV, Docker CE (container) Luke 1 706 09-19-2019, 07:00 AM
Last Post: Malmgren
  Owncloud installation on Ubuntu Bionic Count Omega 9 451 07-19-2019, 03:54 AM
Last Post: stuartiannaylor
  Sound on 3.5mm LXDE georgetina1 1 191 01-21-2019, 09:37 AM
Last Post: pas059
  Screen lock fail Bionic-lxde-rock64-0.7.8-1061-arm64 electrique 0 118 12-28-2018, 11:00 PM
Last Post: electrique
  HDMI sound on ayufan 0.7.x Trash_Can_Man 0 323 10-26-2018, 12:57 PM
Last Post: Trash_Can_Man
  Spontaneous Reboot during scp with Ubuntu bionic 0.7.8-1061 perniciouscaffeine 0 152 10-16-2018, 05:34 PM
Last Post: perniciouscaffeine
  Newbie, Can't get Audio using Ubuntu 18.04 v0.7.9 LXDE Pajaro 4 719 09-06-2018, 03:05 PM
Last Post: Pajaro
  Delayed sound playback [email protected] 0 185 06-28-2018, 03:41 PM
Last Post: [email protected]
  Flaky USB3 on Bionic ayufan image hackish 7 746 06-15-2018, 08:32 AM
Last Post: fire219

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)