[Archived] Initial Linux release from ayufan (0.6.XX)
#41
GPIOs work
Homepage: https://ayufan.eu

Releases:
Rock/Pro 64/Pinebook Pro: LinuxChromium OS
So/Pine A64/Pinebook: LinuxAndroid 6.0Android 7.1

Buy me a Beer
#42
Hi All
Just loaded up
bionic-lxde-rockpro64-0.7.3-1040-arm64.img
Everything appears to be working except the mouse pointer does not show up.
If you right click you get popups
occasionally as you move the mouse around you see the menubar items flicker. If you judge it right you can bring up the individual menu icons.
Has anyone else seen this.
I have done the engineering mode and removed the resistor but that is to do with the pci power problem.
#43
(07-07-2018, 11:31 AM)mikeD Wrote: Hi All
Just loaded up
bionic-lxde-rockpro64-0.7.3-1040-arm64.img
Everything appears to be working except the mouse pointer does not show up.
If you right click you get popups
occasionally as you move the mouse around you see the menubar items flicker. If you judge it right you can bring up the individual menu icons.
Has anyone else seen this.
I have done the engineering mode and removed the resistor but that is to do with the pci power problem.

Yep, rendering 'planes' are wrong.
You can find me on IRC, Discord and Twitter


#44
:-) OK
#45
This is how you fix desktop, including mouse cursor:


Code:
sudo apt-get update
sudo apt-get install xserver-xorg-video-armsoc


Reboot and everything should work as expected.

[edit] to get sound working via HDMI:


Code:
`pacmd set-default-sink alsa_output.platform-hdmi-dp-sound.stereo-fallback


Enjoy 1080p youtube (in firefox) Wink
You can find me on IRC, Discord and Twitter


#46
thats great many thanks.
I have another problem now which is unexplained.
If I burn the image to sd the rockpro boots no problem.
As soon as I either shutdown or do a sudo reboot.
linux will no restart.
The only way to get the board to work is to reimage the SD which of course deletes all the updates etc.
Cannot seam to get round this one.
Any ideas on this one.
Kind Regards
MikeD
#47
I have just re-imaged the SD again.
Gone through the update and install as directed.
To see if it solved the problem I did the following.

ctrl-alt-F1 to get back to a login prompt.
then staopped the lxdm service with
/etc/init.d/lxdm stop.

Then restarted with
/etc/init.d/lxdm start.
I then get my desktop with working mouse all looked OK so that is a fix.
However, my board then crashed and I am back to not being able to reboot it. Without re-imaging the SD
Wondering if I have a faulty board.
regards.
MikeD
#48
(07-08-2018, 01:54 PM)mikeD Wrote: I have just re-imaged the SD again.
Gone through the update and install as directed.
To see if it solved the problem I did the following.

ctrl-alt-F1 to get back to a login prompt.
then staopped the lxdm service with
/etc/init.d/lxdm stop.

Then restarted with
/etc/init.d/lxdm start.
I then get my desktop with working mouse all looked OK so that is a fix.
However, my board then crashed and I am back to not being able to reboot it. Without re-imaging the SD
Wondering if I have a faulty board.
regards.
MikeD

Yep, fixed in newest image. Was a issue with resize_rootfs apparently. Now also mouse cursor works out of the box.
You can find me on IRC, Discord and Twitter


#49
0.7.4
looking really good now.
thanks
mikeD
#50
Thread closed and archived. New release from ayufan is 0.7.8. Discussion on 0.7.8 and future pre-releases here.
You can find me on IRC, Discord and Twitter




Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  New Stable release from Ayufan (0.8.3) Luke 13 1,391 08-06-2019, 05:19 PM
Last Post: andyburn
Big Grin Feature Complete Debian Desktop Release Mrfixit2001 145 13,425 08-04-2019, 04:26 PM
Last Post: Nikolay_Po
  u-boot for Arch Linux Arm prw 3 140 07-20-2019, 12:38 PM
Last Post: stuartiannaylor
Question Configuring eDP port for Ayufan build ? AmroIb 2 170 07-03-2019, 03:39 PM
Last Post: ayufan
Information 0.8.X images from ayufan; Mate DE + video / 3d acceleration Luke 28 3,717 05-18-2019, 02:03 PM
Last Post: rickard
  NEMS Linux for RockPro64 pineadmin 0 349 05-09-2019, 05:51 PM
Last Post: pineadmin
  Unable to boot ayufan images vman 0 145 03-27-2019, 02:06 AM
Last Post: vman
  ayufan 0.7.12 pre-release images (help testing) Luke 11 1,520 03-22-2019, 05:10 PM
Last Post: Luke
  Reboot problem on latest ayufan and 4.4 /dev/null 0 189 03-02-2019, 04:37 PM
Last Post: /dev/null
  Arch Linux on RockPro64 mmatyas 24 7,616 02-27-2019, 06:07 PM
Last Post: mmatyas

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)