Boot Problems, LEDs lit continuously
#1
Hello, please excuse my bad english, come from germany. I got my ROCK64 today, with original power supply. Have written several images on different SD cards. But he just does not boot. All 3 LEDS are lit continuously and the TV says "no signal". (have tried different HDMI cables). Can you help me?
 Many Thanks
#2
(04-28-2018, 10:53 AM)Facecreator Wrote: Hello, please excuse my bad english, come from germany. I got my ROCK64 today, with original power supply. Have written several images on different SD cards. But he just does not boot. All 3 LEDS are lit continuously and the TV says "no signal". (have tried different HDMI cables). Can you help me?
 Many Thanks

The green LED stays lit when there is power to the board, the white and red LEDs do different things in different images.

Do you know if the network LEDs on the ethernet port blink at all?
#3
Thanks for the answer. No, the LEDs on the LAN port stay off.
#4
(04-28-2018, 10:48 PM)Facecreator Wrote: Thanks for the answer. No, the LEDs on the LAN port stay off.

What images have you tried to use?

Also what did you use to write to sdcards?
#5
And do you have an ethernet cable plugged into the rock64? ('cause the lights won't blink if there's no cable plugged in ... Angel !)

Plus what evilbunny said! ^^
#6
Yes the lan cable is plugged in Big Grin , have tried it with etcher and the pine64installer. Have tried the Debian and Android versions and the spi u boot flash. Nothing happens  Sad Sad
#7
Same problem... Used Etcher and Pine Installer on both Mac and Windows. Different SD cards. Different monitors. Also tried Android, Armbian, Debian, and Ubuntu Xenial

More info here on my end - https://github.com/ayufan-rock64/linux-b...-317243282
#8
Hello, I have now tried the ROCK64 read out serially. I use a FTDI FTD232 (This one) for this purpose. I have Linux installed on my Raspberry Pi. I also tried with Windows and Putty. Short on my approach:

1.) Connect Rx from the Rock64 (pin 10) to the Tx of the adapter
2.) Connect Tx from the Rock64 (pin 8) to the Rx of the adapter
3.) Connect ground together (pin 6)
4.) Plug adapter into USB port (LED on the adapter lights up)
5.) Open terminal and enter: "dmesg | tail -n 10"
6.) He tells me that the adapter is connected to ttyUSB0 (Screenshot)
7.) Then I enter: "sudo minicom -s -D / dev / ttyUSB0 -b 1500000 --color = on"
8.) Then set 1500000 8n1 in the settings and turn off flow control
9) Leave the config and it appears the surface, now I turn on the Rock64 and nothing happens except the 2 funny characters.
10.) Do I have to jump any pins?


       
#9
(04-29-2018, 03:29 AM)Facecreator Wrote: Yes the lan cable is plugged in Big Grin , have tried it with etcher and the pine64installer. Have tried the Debian and Android versions and the spi u boot flash. Nothing happens  Sad Sad

As a last resort download and unzip the Debian image from here https://www.armbian.com/rock64/ and use Win32discimage to write to your SD card. Eject the SD card, pop it into your Rock64 and let it work away. It worked for me when I was having problems with other images
#10
Have it again under windows tried with another program. I also tried the Armbian version. In the screenshot you can see what the program shows me when I connect the rock. I doing anything wrong?
   


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  ROCK64 v3 can it boot from USB? Tsagualsa 4 169 11-29-2022, 11:31 AM
Last Post: Macgyver
  Rock64 u-boot for eMMC Build Error mexicanflyer 0 300 09-18-2022, 02:29 PM
Last Post: mexicanflyer
  Boot from SPI first mjnck 0 785 12-31-2021, 11:23 AM
Last Post: mjnck
  rock64, compile problems "illegal instruction", "memory fault" -> ddr_333Mhz? klausfelix 0 1,099 07-02-2021, 03:13 PM
Last Post: klausfelix
  boot hdd usb3 philipe 1 1,936 01-27-2021, 02:12 PM
Last Post: tllim
  Rock64 v2 as Openmediavault server - buffers / shutdown problems helpmerock 2 2,850 12-29-2020, 09:46 AM
Last Post: helpmerock
  rock64, compile problems "illegal instruction", "memory fault" -> ddr_333Mhz? hunderteins 10 11,314 11-17-2020, 08:00 AM
Last Post: Johannes
  Libreelec Rock64 - 4GB no boot spiker15 3 3,335 11-02-2020, 12:36 AM
Last Post: wilsonYan
  Rock64 - boot helpmerock 2 2,677 10-08-2020, 01:29 PM
Last Post: helpmerock
  No boot up after power on Whoopsadaisy 4 4,275 09-26-2020, 05:14 PM
Last Post: simonsouth

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)