[April 06] Volumio (2.390-2018-03-27) ROCK64 | [April 06] Q4OS (2.4-r3) PINE A64(+) Pinebook | [Jan 06] Arch Linux (20171225-1) PINE A64(+) Pinebook A64-LTS/SOPINE | [Jan 04] Linux (0.5.15-136) ROCK64 | [Jan 04] Android (20171204) ROCK64 | [Dec 22] Stretch Mate (0.5.15-136-20171222) ROCK64 | [Dec 21] openHAB 2 (v1.4) PINE A64(+)

Project Inspiration | Get Started | IRC Logs | Forum Rules/Policy


Any informations about Linux image?
#21
Good job it work !!!

I first try an iperf3 to test the network :

[email protected]:/etc/init.d# iperf3 -s
-----------------------------------------------------------
Server listening on 5201
-----------------------------------------------------------
Accepted connection from 192.168.1.193, port 34658
[ 5] local 192.168.1.32 port 5201 connected to 192.168.1.193 port 34660
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 5] 0.00-1.00 sec 10.8 MBytes 90.9 Mbits/sec
[ 5] 1.00-2.00 sec 11.2 MBytes 94.0 Mbits/sec
[ 5] 2.00-3.00 sec 11.1 MBytes 93.4 Mbits/sec
[ 5] 3.00-4.00 sec 11.1 MBytes 93.4 Mbits/sec
[ 5] 4.00-5.00 sec 11.1 MBytes 93.4 Mbits/sec
[ 5] 5.00-6.00 sec 11.2 MBytes 93.6 Mbits/sec
[ 5] 6.00-7.00 sec 11.2 MBytes 93.8 Mbits/sec
[ 5] 7.00-8.00 sec 11.2 MBytes 93.9 Mbits/sec
[ 5] 8.00-9.00 sec 11.1 MBytes 93.5 Mbits/sec
[ 5] 9.00-10.00 sec 11.2 MBytes 93.6 Mbits/sec
[ 5] 10.00-10.04 sec 427 KBytes 97.6 Mbits/sec
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 5] 0.00-10.04 sec 0.00 Bytes 0.00 bits/sec sender
[ 5] 0.00-10.04 sec 112 MBytes 93.4 Mbits/sec receiver
-----------------------------------------------------------
Server listening on 5201
--------------------------------------------------


it's seem the card work at 100 Mb, not 1000.

confirm with an ethtool :

[email protected]:/etc/init.d# ethtool eth0
Settings for eth0:
Supported ports: [ TP MII ]
Supported link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
100baseT/Half 100baseT/Full
1000baseT/Half 1000baseT/Full
Supported pause frame use: Symmetric Receive-only
Supports auto-negotiation: Yes
Advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
100baseT/Half 100baseT/Full
1000baseT/Half 1000baseT/Full
Advertised pause frame use: No
Advertised auto-negotiation: Yes
Link partner advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
100baseT/Half 100baseT/Full
Link partner advertised pause frame use: Symmetric
Link partner advertised auto-negotiation: Yes
Speed: 100Mb/s
Duplex: Full
Port: MII
PHYAD: 1
Transceiver: internal
Auto-negotiation: on
Supports Wake-on: d
Wake-on: d
Current message level: 0x0000003f (63)
drv probe link timer ifdown ifup
Link detected: yes



But for a first image it's promising


Edit :

Usb3 doesn't seem to work ( or my card have a problem)

but the usb 2 work, my usb card with chipset r8152 is detected and working :[ 328.144464] usb 1-1: new high-speed USB device number 4 using ehci-platform
[ 328.304155] hub 1-1:1.0: USB hub found
[ 328.304613] hub 1-1:1.0: 4 ports detected
[ 328.308392] dwc3 5200000.dwc3: failed to initialize core
[ 328.592465] usb 1-1.2: new high-speed USB device number 5 using ehci-platform
[ 328.704561] dwc3 5200000.dwc3: failed to initialize core
[ 328.777672] usbcore: registered new interface driver r8152
[ 328.805791] usbcore: registered new interface driver cdc_ether
[ 328.864508] usb 1-1.2: reset high-speed USB device number 5 using ehci-platform
[ 329.014168] r8152 1-1.2:1.0 eth1: v1.09.9
[ 329.023347] dwc3 5200000.dwc3: failed to initialize core
[ 329.107329] r8152 1-1.2:1.0 enx803f5d06cbb6: renamed from eth1
[ 329.155834] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): enx803f5d06cbb6: link is not ready
[ 329.164819] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): enx803f5d06cbb6: link is not ready
[ 353.121250] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): enx803f5d06cbb6: link becomes ready


[email protected]:~# iperf3 -s
-----------------------------------------------------------
Server listening on 5201
-----------------------------------------------------------
Accepted connection from 192.168.1.193, port 57056
[ 5] local 192.168.1.67 port 5201 connected to 192.168.1.193 port 57058
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 5] 0.00-1.00 sec 38.3 MBytes 322 Mbits/sec
[ 5] 1.00-2.00 sec 31.1 MBytes 261 Mbits/sec
[ 5] 2.00-3.00 sec 39.6 MBytes 332 Mbits/sec
[ 5] 3.00-4.00 sec 39.7 MBytes 333 Mbits/sec
[ 5] 4.00-5.00 sec 39.9 MBytes 334 Mbits/sec
[ 5] 5.00-6.00 sec 39.6 MBytes 332 Mbits/sec
[ 5] 6.00-7.00 sec 39.4 MBytes 330 Mbits/sec
[ 5] 7.00-8.00 sec 39.5 MBytes 332 Mbits/sec
[ 5] 8.00-9.00 sec 39.6 MBytes 332 Mbits/sec
[ 5] 9.00-10.00 sec 39.6 MBytes 333 Mbits/sec
[ 5] 10.00-10.04 sec 1.53 MBytes 334 Mbits/sec
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 5] 0.00-10.04 sec 0.00 Bytes 0.00 bits/sec sender
[ 5] 0.00-10.04 sec 388 MBytes 324 Mbits/sec receiver
-----------------------------------------------------------
Server listening on 5201

my other usb car is also detected : AX88179
[ 671.718926] usb 3-1: new high-speed USB device number 3 using ehci-platform
[ 671.878370] hub 3-1:1.0: USB hub found
[ 671.878714] hub 3-1:1.0: 4 ports detected
[ 671.887850] dwc3 5200000.dwc3: failed to initialize core
[ 672.166783] usb 3-1.1: new high-speed USB device number 4 using ehci-platform
[ 672.286050] dwc3 5200000.dwc3: failed to initialize core
[ 672.638074] ax88179_178a 3-1.1:1.0 eth1: register 'ax88179_178a' at usb-5311000.usb-1.1, ASIX AX88179 USB 3.0 Gigabit Ethernet, 00:0e:c6:c1:b4:89
[ 672.639115] usbcore: registered new interface driver ax88179_178a
[ 672.647805] dwc3 5200000.dwc3: failed to initialize core
[ 672.732057] ax88179_178a 3-1.1:1.0 enx000ec6c1b489: renamed from eth1
[ 672.786286] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): enx000ec6c1b489: link is not ready
[ 673.122008] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): enx000ec6c1b489: link is not ready
[ 816.020595] ax88179_178a 3-1.1:1.0 enx000ec6c1b489: ax88179 - Link status is: 1
[ 816.027615] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): enx000ec6c1b489: link becomes ready

[email protected]:~# iperf3 -s
-----------------------------------------------------------
Server listening on 5201
-----------------------------------------------------------
Accepted connection from 192.168.1.193, port 41912
[ 5] local 192.168.1.59 port 5201 connected to 192.168.1.193 port 41914
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 5] 0.00-1.00 sec 33.4 MBytes 280 Mbits/sec
[ 5] 1.00-2.00 sec 35.4 MBytes 297 Mbits/sec
[ 5] 2.00-3.00 sec 36.4 MBytes 306 Mbits/sec
[ 5] 3.00-4.00 sec 35.2 MBytes 296 Mbits/sec
[ 5] 4.00-5.00 sec 36.6 MBytes 307 Mbits/sec
[ 5] 5.00-6.00 sec 35.5 MBytes 298 Mbits/sec
[ 5] 6.00-7.00 sec 36.8 MBytes 309 Mbits/sec
[ 5] 7.00-8.00 sec 31.5 MBytes 265 Mbits/sec
[ 5] 8.00-9.00 sec 35.4 MBytes 297 Mbits/sec
[ 5] 9.00-10.00 sec 36.2 MBytes 304 Mbits/sec
[ 5] 10.00-10.03 sec 1.21 MBytes 325 Mbits/sec
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 5] 0.00-10.03 sec 0.00 Bytes 0.00 bits/sec sender
[ 5] 0.00-10.03 sec 354 MBytes 296 Mbits/sec receiver
-----------------------------------------------------------
Server listening on 5201


Transfert rate is correct.
Reply
#22
Very glad to see an early Armbian image. I think it deserves its own thread on the sub-forum.
  If you manage to click this link you'll join in the IRC channel
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)