Clusterboard Armbian
#11
Thanks for the update and the pointer on the mainline efforts. Appreciate it. Makes more sense now.

Also - thanks for the work on upstreaming your Armbian fixes.
  Reply
#12
(04-16-2018, 12:53 PM)PigLover Wrote: Thanks for the update and the pointer on the mainline efforts.  Appreciate it.  Makes more sense now.

Also - thanks for the work on upstreaming your Armbian fixes.

Do you know if this is available in the current images here?

https://www.armbian.com/pine64/

I have some SOPINE's en-route so I'm figuring out if I can start using the "official" Armbian images yet Smile

Thanks!
  Reply
#13
No, but a build off master of armbian should work. My one line change is merged.
  Reply
#14
Finally got around to fully populating my Clusterboard and now I'm starting to dig-in to making it fast Smile

I noticed that with this image I can't find the clock speed and cpu temps where I expect them. I believe that this is because the "mainline" kernel is being used. If that's the case I believe that this also means the clock speed is "locked" (no scaling) and could be locked as low as ~400Mhz.

Do you know if that is the case?

If so I'm wondering what the best way to address that is. I really like Armbian but I also need to get these guys running at top speed. Maybe all I need is to swap the mainline kernel out for a "legacy" one, or maybe I need to bite the bullet and do a custom build?

I've built Linux kernels before but I haven't done it on ARM so I'm not sure if/how it's different?
  Reply
#15
(06-02-2018, 04:07 AM)aww Wrote: No, but a build off master of armbian should work. My one line change is merged.

No matter what I try I get No-Carrier for eth0 on all my SOPINE modules. I assume this is a kernel issues or am I doing something wrong? I have tried "link up" but to no effect...

Thanks.

Steve
  Reply
#16
(02-19-2018, 02:09 PM)aww Wrote: This is a build of "minimal" Armbian with the change I had to make to get networking working. Do not update the the dtb file or it will break again. I am waiting on some feadback so I can upstream the fix if it works on other versions.



https://storage.googleapis.com/pine64-im....20.img.xz
Oh Joy!! Finally I have my modules booting. I am so happy. And I am so appreciative of your effort to get this information to us. I have been struggling with this and it has been keeping me from enjoying my ClusterBoard for several weeks. I am in your debt. :-)
  Reply
#17
My sincere thanks to @aww  for the image which finally worked in my cluster.
All seven modules up and happy, yea!! See the attached image.


.png   cluster-up.png (Size: 436.33 KB / Downloads: 29)
  Reply
#18
@ichibon-brosan  is SSH enabled out of the box?  im getting a connection refused.  but super glad I found an image that actually boots Smile
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  What should i pack in the box with my v2.2. clusterboard? timoc 3 172 07-23-2020, 03:34 AM
Last Post: pfeerick
Information Clusterboard Guide AZClusterboard 8 5,561 07-14-2020, 10:07 AM
Last Post: timoc
  Clusterboard/Modules shipment arrived in a bag ichibon-brosan 2 225 07-09-2020, 12:27 PM
Last Post: shadowhelo
  Creating a current armbian-Image with network-fix clusterDude 1 386 06-26-2020, 02:00 PM
Last Post: poVoq
  Best Clusterboard Distribution AZClusterboard 8 1,368 06-26-2020, 03:15 AM
Last Post: clusterDude
  Rebooting my clusterboard jgullickson 3 664 06-10-2020, 12:00 PM
Last Post: revoman
  Clusterboard Pinouts xalius 4 4,376 05-06-2020, 03:16 AM
Last Post: pfeerick
Brick Clusterboard CAD drawings TeaPack 0 334 12-29-2019, 04:14 AM
Last Post: TeaPack
  Clusterboard <-> Baseboard pinout mappings curtyc 0 295 10-10-2019, 05:11 PM
Last Post: curtyc
  My small project with clusterboard kazami2003 2 878 06-23-2019, 11:22 PM
Last Post: kazami2003

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)