[May 21] Slackware (20180508) ROCK64 | [May 18] NextCloudPi (2018_05_10) ROCK64 | [April 06] Volumio (2.390-2018-03-27) ROCK64 | [April 06] Q4OS (2.4-r3) PINE A64(+) Pinebook | [Jan 06] Arch Linux (20171225-1) PINE A64(+) Pinebook A64-LTS/SOPINE | [Jan 04] Linux (0.5.15-136) ROCK64 | [Jan 04] Android (20171204) ROCK64

Project Inspiration | Get Started | IRC Logs | Forum Rules/Policy


Booting from eMMC
#1
Hi,
I just received my Pine64-LTS version with 64GB eMMC. I am having major issues trying to boot from the emmc.
I have tried the following 

Downloaded the images from 
https://github.com/ayufan-pine64/linux-build/releases

mainly 

jessie-minimal-pine64-0.7.19-118.img.xz and xenial-minimal-pine64-bspkernel-0.7.19-118.img.xz

1. I then wrote the image to SD card and booted the Pine, which is fine.
2. Followed the instruction to 

sudo ./pine64_update_kernel.sh 0.7.19
sudo ./pine64_update_uboot.sh 0.7.19
sudo ./pine64_update_package.sh 0.7.19

3. executed sudo ./pine64_install........to_emmc.sh xenial-minimal 0.7.19

4. Tried setting the following
emmc_compat=on
emmc_compat=150mhz
emmc_compat=200mhz

5. removed the SD
6 booted with eMMC

I get nothing.

Does the boot take very long as compared to SD (i have left it for few hours)? I get nothing.
I have also tried to burn the above image directly to the emmc without any luck.

Is there something I am missing?

Thanks
Sailesh
Reply
#2
it looks like you are using the wrong image. lts boards have to use pine64 lts/sopine, or pine64/sopine and the lts or sopine will be in the image name. because of the memory on the lts they have to use the same image as sopine modules.
Reply
#3
(01-08-2018, 01:09 PM)saileshrajk Wrote: Hi,
I just received my Pine64-LTS version with 64GB eMMC. I am having major issues trying to boot from the emmc.
I have tried the following 

Downloaded the images from 
https://github.com/ayufan-pine64/linux-build/releases

mainly 

jessie-minimal-pine64-0.7.19-118.img.xz and xenial-minimal-pine64-bspkernel-0.7.19-118.img.xz

1. I then wrote the image to SD card and booted the Pine, which is fine.
2. Followed the instruction to 

sudo ./pine64_update_kernel.sh 0.7.19
sudo ./pine64_update_uboot.sh 0.7.19
sudo ./pine64_update_package.sh 0.7.19

3. executed sudo ./pine64_install........to_emmc.sh xenial-minimal 0.7.19

4. Tried setting the following
emmc_compat=on
emmc_compat=150mhz
emmc_compat=200mhz

5. removed the SD
6 booted with eMMC

I get nothing.

Does the boot take very long as compared to SD (i have left it for few hours)? I get nothing.
I have also tried to burn the above image directly to the emmc without any luck.

Is there something I am missing?

Thanks
Sailesh

Did you try a reboot beetwen point 2 and 3?

2. Update SD
2.5 Reboot
3. Install to eMMC
Reply
#4
Thanks all,
I got the sopine image and it worked. Smile

Sailesh
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Pine64 LTS Not booting krisclarkdev 2 113 05-13-2018, 10:22 PM
Last Post: krisclarkdev
  Pine A64-LTS not booting williamcolls 1 76 03-29-2018, 01:09 PM
Last Post: dkryder
  eMMC fail in 2% of flashing barucha 9 340 02-08-2018, 03:00 AM
Last Post: Chibero
  EMMC cards in Pine64 store stephen fleming 16 2,368 12-26-2017, 12:19 PM
Last Post: tllim
  SoPine eMMC compatibility Terra854 1 1,027 03-22-2017, 12:01 PM
Last Post: Luke

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)