Won't power on/boot -- kickstarter A64 2GB
#1
Kickstarter backer, finally getting to playing with my A64+ 2gb

Using the new Etcher image burner on a Transcend 300x 16gb card UHS-1

No matter what image I use (Android, Linux, RemixOS, etc.), won't boot.

Power supply is a 5V 2.5A power supply I use with my Raspberry Pi 3 which works fine

Symptoms:

Red LED works/on when USB power is plugged in
HDMI out makes the monitor turn on, then off because 'no signal is detected', turns back on, turn off no signal -- keeps repeating

I'm unsure if this is power supply, memory card, or simply bunk A64 related.

Any help?
  Reply
#2
(09-22-2017, 02:09 PM)fuzzycuffs Wrote: Kickstarter backer, finally getting to playing with my A64+ 2gb

Using the new Etcher image burner on a Transcend 300x 16gb card UHS-1

No matter what image I use (Android, Linux, RemixOS, etc.), won't boot.

Power supply is a 5V 2.5A power supply I use with my Raspberry Pi 3 which works fine

Symptoms:

Red LED works/on when USB power is plugged in
HDMI out makes the monitor turn on, then off because 'no signal is detected', turns back on, turn off no signal -- keeps repeating

I'm unsure if this is power supply, memory card, or simply bunk A64 related.

Any help?
I have the same issue. Did you get this resolved?
  Reply
#3
(04-15-2018, 11:13 PM)GaryFunk Wrote:
(09-22-2017, 02:09 PM)fuzzycuffs Wrote: Kickstarter backer, finally getting to playing with my A64+ 2gb

Using the new Etcher image burner on a Transcend 300x 16gb card UHS-1

No matter what image I use (Android, Linux, RemixOS, etc.), won't boot.

Power supply is a 5V 2.5A power supply I use with my Raspberry Pi 3 which works fine

Symptoms:

Red LED works/on when USB power is plugged in
HDMI out makes the monitor turn on, then off because 'no signal is detected', turns back on, turn off no signal -- keeps repeating

I'm unsure if this is power supply, memory card, or simply bunk A64 related.

Any help?
I have the same issue.  Did you get this resolved?
in general, mostly due to power supply (make sure is 5V 2A, don't use smartphone charger) and microSD card preparation.

Please review the wiki NOOB section: http://wiki.pine64.org/index.php/NOOB
  Reply
#4
Issue resolved.
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
Exclamation Can't boot when SD card inserted kivox 5 265 03-15-2020, 06:00 AM
Last Post: kivox
  Boot from HDD via usb BnEc 1 229 11-29-2019, 04:39 AM
Last Post: evilbunny
  Pine A64+ vs LCD do not boot DDS 2 295 11-25-2019, 11:44 AM
Last Post: tllim
  UK power supply (Pinebook Pro 64) skobi 0 184 11-17-2019, 04:55 AM
Last Post: skobi
  Pine A64 stuck in boot process joey 1 422 05-28-2019, 09:07 PM
Last Post: joey
  boot loop with lcd plugged in drock 0 343 01-09-2019, 01:37 AM
Last Post: drock
  LED flashes for 1 second, board won't boot Audioslave 2 582 08-02-2018, 10:28 PM
Last Post: tllim
  Supply DC power to Pine64 via Pi-2 Connector & Euler Bus? crapped 2 962 05-24-2018, 01:58 AM
Last Post: crapped
  Problems with Kickstarter Pledge danphuong34k 1 582 12-27-2017, 04:05 PM
Last Post: Wizardknight
  short boot time after power-up bongo 7 1,180 10-31-2017, 08:02 AM
Last Post: bongo

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)