Armbian - Xenial Desktop (Pinebook) 5.32 [July 25] | Xenial Images (Pinebook) 0.6.2-77 [July 25] | Xenial Minimal (PINE A64(+)) 0.6.2-77 [July 25] | Q4OS (PINE A64(+)) 1806 [Jul 4] | Q4OS (Pinebook) 1806 [Jul 3] | motionEyeOS (PINE A64(+)) 20170611 [Jun 16] | Android 6.0.1 (Pinebook) 20170605 [Jun 5] | Win10 IoT (PINE A64(+)) 10.0.15063.0_20170602 [Jun 5] | FalconGate (PINE A64(+)) 20170430 [May 31]

Getting Started | Visit the WIKI | IRC Logs | Forum Rules/Policy


Ubuntu Release Upgrade (16.04 => 16.10 => 17.04) working
#11
I have just upgraded to 16.10 and the BT mouse surprisingly works out of the box.

Using KDE Plasma and the subjective speed and responsiveness is much better!

It still freezes after closing and opening the lid Sad

Also, Tuxracer causes just screen blinking, I see no game graphics. Maybe some DRM or Malli related issue. I run the drm enable script before 2nd try.
Reply
#12
(07-16-2017, 02:37 PM)Wizzard Wrote: I have just upgraded to 16.10 and the BT mouse surprisingly works out of the box.

Using KDE Plasma and the subjective speed and responsiveness is much better!

It still freezes after closing and opening the lid Sad

Also, Tuxracer causes just screen blinking, I see no game graphics. Maybe some DRM or Malli related issue. I run the drm enable script before 2nd try.

If its anything like mate, then the PB doesn't freeze just the backlight doesn't turn on as noted here.
  If you manage to click this link you'll join in the IRC channel
Reply
#13
(07-16-2017, 04:33 PM)Luke Wrote:
(07-16-2017, 02:37 PM)Wizzard Wrote: I have just upgraded to 16.10 and the BT mouse surprisingly works out of the box.

Using KDE Plasma and the subjective speed and responsiveness is much better!

It still freezes after closing and opening the lid Sad

Also, Tuxracer causes just screen blinking, I see no game graphics. Maybe some DRM or Malli related issue. I run the drm enable script before 2nd try.

If its anything like mate, then the PB doesn't freeze just the backlight doesn't turn on as noted here.

Yes, it can be that, although I disabled suspend completely and it happens just after turning LCD off. So I just disabled turning off LCD when the lid closes.
Reply
#14
(07-17-2017, 12:51 AM)Wizzard Wrote:
(07-16-2017, 04:33 PM)Luke Wrote:
(07-16-2017, 02:37 PM)Wizzard Wrote: I have just upgraded to 16.10 and the BT mouse surprisingly works out of the box.

Using KDE Plasma and the subjective speed and responsiveness is much better!

It still freezes after closing and opening the lid Sad

Also, Tuxracer causes just screen blinking, I see no game graphics. Maybe some DRM or Malli related issue. I run the drm enable script before 2nd try.

If its anything like mate, then the PB doesn't freeze just the backlight doesn't turn on as noted here.

Yes, it can be that, although I disabled suspend completely and it happens just after turning LCD off. So I just disabled turning off LCD when the lid closes.

simple way to find out - take a flashlight and see if the screen is on despite backlight being off Wink
  If you manage to click this link you'll join in the IRC channel
Reply
#15
(07-17-2017, 06:17 AM)Luke Wrote:
(07-17-2017, 12:51 AM)Wizzard Wrote:
(07-16-2017, 04:33 PM)Luke Wrote:
(07-16-2017, 02:37 PM)Wizzard Wrote: I have just upgraded to 16.10 and the BT mouse surprisingly works out of the box.

Using KDE Plasma and the subjective speed and responsiveness is much better!

It still freezes after closing and opening the lid Sad

Also, Tuxracer causes just screen blinking, I see no game graphics. Maybe some DRM or Malli related issue. I run the drm enable script before 2nd try.

If its anything like mate, then the PB doesn't freeze just the backlight doesn't turn on as noted here.

Yes, it can be that, although I disabled suspend completely and it happens just after turning LCD off. So I just disabled turning off LCD when the lid closes.

simple way to find out - take a flashlight and see if the screen is on despite backlight being off Wink

It seems like the screen was off, but the backlight was on. I may check it later.
Reply
#16
Ok, I upgraded to 17.04 again and got my BT mouse working.

After dist-upgrade before restart, I did not enable DRM and run the commands to update kernel, uboot and package to 0.7.3 just for the cause.

After restart I was not able to connect to mouse, modprobe btusb gave an error. After another update I was able to pair my mouse.

edit: after installing kubuntu-desktop and switching to Plasma I could not login, there was just a blinking blank screen and nothing worked. I just saw a console for a few seconds after pressing crtl+alt+f1, but was not able to login because the display was just blinking. So another try today.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  New pre-release Ubuntu img Luke 6 219 07-10-2017, 02:39 AM
Last Post: dkryder
  Ayufan's ubuntu Luke 8 1,036 07-01-2017, 04:35 PM
Last Post: Wizzard
  Ubuntu Mate 'Welcome' and Software Boutique. AndyK 4 383 06-29-2017, 12:55 AM
Last Post: Ajinkya
  Ubuntu buil 0.5.5-65 Audio stopped output nicole.f 2 110 06-26-2017, 03:35 PM
Last Post: nicole.f

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)