Debian Jessie LXDE (ROCK64) 20170809 [Aug 16] | Armbian - Xenial (SOPINE) 5.30 [Aug 16] | Armbian (PINE A64(+)) 5.30 [Aug 16] | openHAB 2 (PINE A64(+)) v1.3 [Aug 16] | motionEyeOS (PINE A64(+)) 20170710 [Aug 16] | Volumio (PINE A64(+)) 2.166 [Aug 16] | FalconGate (PINE A64(+)) 20170705 [Aug 16] | Android Images (ROCK64) 20170804 [Aug 8] | Linux Images (ROCK64) 0.4.16-83 [Aug 4]

Getting Started | Visit the WIKI | IRC Logs | Forum Rules/Policy


No HDMI Output
#1
Hello all!  Finally getting around to trying my 2GB Pine 64 I got through the Kickstarter.  Setting it up as a home calendar in the kitchen to replace a Raspberry PI version I have running that is beyond ready to retire.  

-I bought a Samsung EVO+ 32GB microSD off Amazon.  I figured not skimping on the boot drive was the way to go for these boards.
-I also bought a Anker 3A 5V supply with "Qualcomms IQ" support.  I use these chargers on some really big backup battery packs and know they can put out a good bit of current.  I am also using a really good MicroUSB cable.
-I have a tested HDMI I used with the Raspberry PI.
-I have 3 different monitors.  A Dell, Samsung, and a touch screen Lenovo I intend on using.  
-I have tried 4 different images (Android 6.0, Android 6.0 rooted, Remix OS 2.0, and Android 7.0
-I have used Win32Imager, Etcher, and am now flashing a image via Pine64Installer (very cool program by the way - talk about making it easy to image a card!)

I have tried prepping the card different ways using diskpart and cleaning the partition off the disk and still haven't had any luck getting the board to boot (or so I thought).

I then hooked up Wireshark to the Pine board and sure enough, ~55 seconds after applying power (Remix test) I get Ethernet activity whoch tells me the board is booting but not putting out any HDMI.  I've tried 3 different displays.  The Samsung won't even allow me to select the HDMI input as it says no HDMI device is detected.  

Any idea how to get the HDMI output working on these boards?  Do they need configured for HD displays after booting with a different display type (LCD)?

Thanks!
Reply
#2
(04-27-2017, 07:00 PM)martinarcher Wrote: Hello all!  Finally getting around to trying my 2GB Pine 64 I got through the Kickstarter.  Setting it up as a home calendar in the kitchen to replace a Raspberry PI version I have running that is beyond ready to retire.  

-I bought a Samsung EVO+ 32GB microSD off Amazon.  I figured not skimping on the boot drive was the way to go for these boards.
-I also bought a Anker 3A 5V supply with "Qualcomms IQ" support.  I use these chargers on some really big backup battery packs and know they can put out a good bit of current.  I am also using a really good MicroUSB cable.
-I have a tested HDMI I used with the Raspberry PI.
-I have 3 different monitors.  A Dell, Samsung, and a touch screen Lenovo I intend on using.  
-I have tried 4 different images (Android 6.0, Android 6.0 rooted, Remix OS 2.0, and Android 7.0
-I have used Win32Imager, Etcher, and am now flashing a image via Pine64Installer (very cool program by the way - talk about making it easy to image a card!)

I have tried prepping the card different ways using diskpart and cleaning the partition off the disk and still haven't had any luck getting the board to boot (or so I thought).

I then hooked up Wireshark to the Pine board and sure enough, ~55 seconds after applying power (Remix test) I get Ethernet activity whoch tells me the board is booting but not putting out any HDMI.  I've tried 3 different displays.  The Samsung won't even allow me to select the HDMI input as it says no HDMI device is detected.  

Any idea how to get the HDMI output working on these boards?  Do they need configured for HD displays after booting with a different display type (LCD)?

Thanks!
 

  What image did you load onto your card? I'd suggest one that's already setup to run HDMI. Don't use the LCD versions as they are for the small LCD screen you can buy or something like the PineBook...
Reply
#3
Thanks for the reply.  They were all HDMI images.  I do see the images that are for LCD use as well.

I booted the card I imaged with the Pine64Installer and it worked just fine.  It was the same image I used via Win32 but it works....very odd.  Just happy to have it running!!

Thanks!
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  HDMI Compatability rahlquist 5 212 07-29-2017, 02:32 AM
Last Post: qwerty2002
  Ongoing HDMI limited compatability rahlquist 39 4,014 05-21-2017, 12:59 PM
Last Post: lbdroid
  Switching from touchscreen to HDMI AUDIOTEK 10 853 08-11-2016, 07:41 PM
Last Post: MarkHaysHarris777
  4K HDMI video output medapeta 3 802 06-10-2016, 04:36 PM
Last Post: shinobi
  Problem on the pine64 (hdmi and heat problem ) Nadav955 24 1,976 05-12-2016, 11:49 AM
Last Post: Nadav955
Music Sound Output Quality saturos 1 501 04-25-2016, 08:03 AM
Last Post: gbjensen
  HDMI Issue... LeRoms77 4 1,052 04-19-2016, 02:11 AM
Last Post: LeRoms77
  nexdock (laptop style HDMI display w/ BT keyboard/touchpad) neoaeon 5 1,356 03-10-2016, 07:43 PM
Last Post: hrh1818

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)