Ubuntu Images (Pinebook) 0.5.2-59 [May 25] | Ubuntu Minimal (PINE A64(+)) 0.5.2-59 [May 25] | Armbian - Ubuntu (SOPINE) 5.27 [May 22] | Android 7.1 (PINE A64(+)) v0.3.5-r61 [May 15] | Android 7.1 (Pinebook) v0.3.5-r61 [May 15] | Q4OS (Pinebook) 1803 [May 15] | Installer 2.0.0-beta.2 [May 13]

Getting Started | Visit the WIKI | IRC Logs | Forum Rules/Policy


Q4OS WiFi Dongle not working
#1
Hello,

I have a Pine A64+ 2GB (if it matters) running Q4OS on a SanDisk 32gb Class U3 MicroSD card (equivalent to Class 30).

I also have a RTL8188 WiFi dongle which did not work on Ubuntu, worked OK on Raspbian (for BPi) and worked smoothly on Debian.
This seems to work now on Q4OS, but when I connect to my network and specify the password, the WiFi Connected icon shows up, the text says it's "active," and I cannot acess the Internet.

Any help is, well, helpful!   Big Grin
-Tom's Piano
Reply
#2
I am having same problem with q4os and rt5370 shows signal and connected. In terminal type sudo wpa_cli status and has ip but I unable to connect with browser.
Reply
#3
@cheezmeister
You may need to comment out the line 'iface wlan1 inet manual' in '/etc/network/interfaces' file, so it will look like:
Code:
#iface wlan1 inet manual
Reboot and try to connect again.
Reply
#4
Update
 My issue was managed wlan0 was only local no internet. I comment out all ect/network/interfaces and create unmanaged wlan0 connection working fine now.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Wifi connect through terminal? cheezmeister 0 117 04-02-2017, 09:44 AM
Last Post: cheezmeister
Information Howto: OctoPrint Working on Pine 64 chaos_actual125 12 2,258 02-20-2017, 09:58 AM
Last Post: AlexBetancourt
  HowTo working with MPD and analog sound caragk 3 545 11-09-2016, 08:44 AM
Last Post: jkmooney
Exclamation JAVA App. not working correct wrongway 0 183 09-14-2016, 11:14 AM
Last Post: wrongway
  Anyone got jackd working? jkmooney 4 445 08-27-2016, 08:18 AM
Last Post: pfeerick
  Bringing up wifi dongle m16bishop 2 431 07-04-2016, 03:24 PM
Last Post: m16bishop
  Internet not working properly cezar.suteu@gmail.com 2 248 06-17-2016, 01:12 AM
Last Post: cezar.suteu@gmail.com
  wget not working? slerched 3 310 06-01-2016, 08:15 AM
Last Post: slerched
  How to connect with wifi ? yirmidokuz 27 4,598 05-28-2016, 07:46 AM
Last Post: jl_678
  Wireless mouse & kbd recognized but not working thehamguy1 9 366 05-17-2016, 11:44 AM
Last Post: thehamguy1

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)