Android 6.0 Tablet and TV (release candidate, maintained)
Has anyone gotten the LCD to work on the latest build? I am having a bit of an issue, where the screen inits but then it only displays interlaced vertical lines.

Everything works fine on the official android 6.0.
  Reply
(11-29-2017, 07:34 AM)Mattie Wrote: Hi, I have installed android-6.0-pine-a64-tv-v1.3.0-r34 and Youtube will not launch ("Youtube has stopped working").
I have not changed any settings. I use Ethernet, a 16GB sd card, on a full hd tv through HDMI.
I have signed into a google account as well. Play store works, so does Kodi, but youtube does not. Any ideas?

You'll have to update the Youtube app from Google Play
  Reply
Nobody ever written anything about unrooting the images so I thought I share my own findings. If you're having trouble making some online banking or video services work (in my case it was Showmax video app), the following procedure might help. Tested on ayufans' 6.0 TV most recent image:

1. Run SuperSU.
2. After it asks for installing su binaries select yes and choose normal mode.
3. Reboot (this is done automatically IIRC)
4. Run SuperSU again, go to Settings and choose full unrooting down the bottom of the list.
5. Last and final step: go to Android settings and perform a factory reset (curiously enough you won't loose your apps).

Voila, your Pine64A/A+ is now unrooted.
  Reply
I am using android-6.0-pine-a64-v1.3.0-r34.img.gz on my pine64.

Did anyone ever try to compile cifs.ko, md4.ko and nls_utf8.ko for this one to be able to mount samba shares?-)
  Reply
(11-26-2016, 03:15 AM)ayufan Wrote: . . . . . . . . . .

LCD:

To enable LCD, edit uEnv.txt from BOOT partition and uncomment:
Code:
pine64_lcd=on

. . . . . . .


LCD:

To enable LCD, edit uEnv.txt from BOOT partition and uncomment:

# disp_screen0=lcd or hdmi

Code:
disp_screen0=lcd
  Reply
Hi, I am trying to get the LCD to work. After flashing I don't have a partition on the SD card that can be read on windows. I booted it up and let it resized, shut it down and tried the SD card in my windows PC again, and still no boot partition that is accessible. I have 3 partitions that show up and none are accessible. It works over HDMI but no LCD. I get a white screen during bootup then it goes back off. How do I enable the LCD?
I am using android-6.0-pine-a64-v1.2.3-r33.
  Reply
Okay, so I answered my own question. You have to use Linux to see the partitions. I made the change to uEnv.txt and am up and running.
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Android Things OS dqvsra 2 1,086 12-03-2019, 09:52 AM
Last Post: hangglider
  Is there another link for Android images? Maalth 3 341 10-10-2019, 07:57 AM
Last Post: tophneal
Question Android SDK Oreo NGC6691 2 468 07-15-2019, 08:29 PM
Last Post: dazza5000
  Putting Android 9 RockPro64 source into easier to manage repositories dazza5000 0 226 07-15-2019, 08:29 PM
Last Post: dazza5000
  Android 5.1.1 TV (old-stable, no longer maintained) ayufan 194 57,957 03-12-2019, 04:53 PM
Last Post: neosapien
  Issues with SD Card and Running Android Twistedx 0 332 02-26-2019, 11:58 AM
Last Post: Twistedx
  Android 7.1 (PINE A64(+)) pineadmin 59 29,144 02-10-2019, 07:44 PM
Last Post: mmmarcus
  +LTS/SOPINE Android SDK support and Customization biplab777 1 400 01-07-2019, 01:21 AM
Last Post: tllim
  WIFI on Android OS Berkut 2 662 10-08-2018, 09:59 PM
Last Post: Berkut
  VPN on Android rvalecruz 1 769 10-08-2018, 03:24 PM
Last Post: Treville

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)