3.5mm Headphone w/ Mic Jack: No Sound
#1
Pine64 (2GB board) setup and mostly running. Have Ubuntu installed w/ Mate desktop started. When I have either 3.5mm headphones or speakers plugged into the Jack there is no sound coming from it. I checked sound preferences Hardware tab and nothing was listed. When I tabbed over to the input and output tabs the input lists the following device "Monitor of Dummy Output" and the output tab lists "Dummy Output - Stereo"
After a couple of restarts it now says I have sound through sndhmi. Hooked it up to TV instead of monitor and sound works. No audio through 3.5mm jack though yet.
  Reply
#2
Big Grin 
(10-08-2016, 10:43 PM)dicenicheserr Wrote: Pine64 (2GB board) setup and mostly running. Have Ubuntu installed w/ Mate desktop started. When I have either 3.5mm headphones or speakers plugged into the Jack there is no sound coming from it. I checked sound preferences Hardware tab and nothing was listed. When I tabbed over to the input and output tabs the input lists the following device "Monitor of Dummy Output" and the output tab lists "Dummy Output - Stereo"
After a couple of restarts it now says I have sound through sndhmi. Hooked it up to TV instead of monitor and sound works. No audio through 3.5mm jack though yet.

Woot! Got the 3.5mm jack working using the below steps found on a different post.

sudo su

cat <<EOF >/etc/modules-load.d/pine64-audiojack.conf
sunxi_codec
sunxi_i2s
sunxi_sndcodec
EOF

exit

wget https://raw.githubusercontent.com/longsl...ound.state

sudo mv asound.state /var/lib/alsa/asound.state

sudo usermod -a -G audio username

sudo reboot now
  Reply
#3
The instruciton above did not work for me on latest stable longsleep Ubuntu. Any pointers on how to get this debugged and working?
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sound teddyj 4 719 11-02-2018, 02:28 PM
Last Post: crw
  Pine64 Ubuntu Mate No Sound adamjedgar 3 1,093 11-06-2017, 02:53 AM
Last Post: Luke
  No sound on Android 6 or 7.1 reeno 0 1,099 07-29-2017, 06:31 PM
Last Post: reeno
  NO Sound / nagyatius 1 1,348 02-01-2017, 09:58 PM
Last Post: tllim
  no sound over HDMI mbjpine64 2 1,658 10-09-2016, 01:45 PM
Last Post: dicenicheserr
  Any luck getting JACK working on the pine64? tampadave 1 778 09-23-2016, 06:54 PM
Last Post: pfeerick
  Pine Arrived; No Sound in Remix Using HDMI Bob123456789 2 1,114 07-06-2016, 02:02 PM
Last Post: Bob123456789

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)