Board will not boot/does not work
#1
Hi, 

I have received my board through the kickstarter but am unable to boot it up

I'm using an Anker 60W (12A) Power supply that happily powers a 4 Raspberry Pi Cluster
Also i'm writing the debian linux images to an 8Gb SD Card in the same way i'm writing my rpi images (which always work)
Code:
sudo dd bs=1m if=[name of image] of=/dev/disk2


I've tried several images (debian Mate/LXDE/XCFE) and several SD cards.


Can i conclude my board is broken?
#2
hi, no, more likely you have a monitor display issue.

... we can help you better live on the irc chat (see below). But otherwise, post here your specific monitor details make model and number, and also try to find a serial ttl usb bridge cable so we can monitor the boot-up on the serial console.

Look forward to helping you on irc.
marcushh777    Cool

please join us for a chat @  irc.pine64.xyz:6667   or ssl  irc.pine64.xyz:6697

( I regret that I am not able to respond to personal messages;  let's meet on irc! )
#3
Aah, "serial TTL/USB" was the hint i needed
I now have a working board, still unsure why I wasn't getting anything on display before
but the apt-get update/upgrade I did on the console could have fixed that of course.

I'm a happy puppy now Smile


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Occasionally won't boot amc2012 9 7,278 07-05-2019, 07:49 AM
Last Post: Maddie
  Red LED blink on boot watou 3 3,324 06-07-2019, 04:54 AM
Last Post: watou
  Design custom board behnam_sh 6 5,062 07-11-2017, 12:26 PM
Last Post: xalius
  Linux is always crashing - bad board? hscharke 3 2,890 09-24-2016, 09:57 PM
Last Post: cyphergenetics
Exclamation Pine A64+ 2GB Board Schematic wenderfit 19 12,553 09-13-2016, 06:37 PM
Last Post: tllim
  Can't get power button to work AidenH 17 10,910 08-28-2016, 07:19 AM
Last Post: DonFL
  Day lost in getting it work ptiwari 4 2,951 07-24-2016, 01:17 PM
Last Post: ptiwari
  Dead Board?? gubaguba 2 2,034 07-12-2016, 03:46 PM
Last Post: gubaguba
  Cannot get PINE64 boards to boot andymelton 13 8,701 07-06-2016, 09:20 AM
Last Post: montero65
  new 2gb board not booting to known good image mythocelt 3 2,374 06-04-2016, 09:41 AM
Last Post: martinayotte

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)