Armbian?
#21
(09-03-2016, 07:39 AM)martinayotte Wrote: If you wish to get rid of the random MAC on every reboot, you need to specify a fixed on in the DTS.

hi martinayotte, do you have a procedure for that ?
marcushh777    Cool

please join us for a chat @  irc.pine64.xyz:6667   or ssl  irc.pine64.xyz:6697

( I regret that I am not able to respond to personal messages;  let's meet on irc! )
  Reply
#22
You can set the MAC address during device startup (e.g. /etc/network/interfaces.d/eth0)
Code:
auto eth0
iface eth0 inet dhcp
 hwaddress ether 7e:e1:03:36:61:e0
  Reply
#23
If done by DTS, you have to decompile DTB into DTS, edit the DTS using the syntax below, and recompile it into DTB.

In the [email protected] (or [email protected] for Armbian) section :

Code:
mac_address [7e e1 03 36 61 e0];
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Armbian for Pine64 xalius 12 10,179 08-05-2019, 12:55 AM
Last Post: pineadmin
  Armbian enable toucscreen right-click burningkrome 0 262 12-03-2018, 03:05 PM
Last Post: burningkrome
  PineA64+ Armbian not boot, black screen and log klode 3 464 10-14-2018, 04:02 AM
Last Post: evilbunny
Exclamation Armbian Bionic on Pine A64+ black screen starmagoo 11 1,772 08-06-2018, 12:35 AM
Last Post: starmagoo
  +LTS/SOPINE kivy on armbian with lcd baumbachandrew 0 411 05-29-2018, 10:15 PM
Last Post: baumbachandrew
  Install VNC Armbian netpr 1 1,380 08-30-2017, 07:03 PM
Last Post: vinodmenon80
  Create OMV images with Armbian xalius 1 1,410 04-14-2017, 07:08 AM
Last Post: xalius
  Armbian touch screen isuues tjnoma99 5 1,457 02-17-2017, 04:12 PM
Last Post: Luke
  Tomcat 7 and Guacamole - on Pine and Armbian UnixOutlaw 2 1,275 02-09-2017, 01:37 PM
Last Post: Paraplegic Racehorse

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)