Debian Jessie LXDE (ROCK64) 20170809 [Aug 16] | Armbian - Xenial (SOPINE) 5.30 [Aug 16] | Armbian (PINE A64(+)) 5.30 [Aug 16] | openHAB 2 (PINE A64(+)) v1.3 [Aug 16] | motionEyeOS (PINE A64(+)) 20170710 [Aug 16] | Volumio (PINE A64(+)) 2.166 [Aug 16] | FalconGate (PINE A64(+)) 20170705 [Aug 16] | Android Images (ROCK64) 20170804 [Aug 8] | Linux Images (ROCK64) 0.4.16-83 [Aug 4]

Getting Started | Visit the WIKI | IRC Logs | Forum Rules/Policy


Windows 10 IoT finally released on Pine A64 platform
#21
(08-04-2016, 07:27 PM)tllim Wrote: The Pine A64 already passed the Windows 10 Azure IoT certification: https://azure.microsoft.com/en-us/docume...gurations/

For the Pine A64 Windoiws IoT installation process, please refer to https://github.com/Azure/azure-iot-sdks/...-csharp.md

For the Pine A64 Window IoT code, please download from Pine64 file server: http://files.pine64.org/os/win10-iot/Win...Pine64.ffu

For developer that interest on the Pine A64 Windows IoT SDK, please stays tune. We will release the UEFI source code and Win10 BSP SDK package in few weeks time Smile

Links for azure  and  github not working. Code link downloads.
Save
Reply
#22
Hi all,

Using windows10IoT_pine64_RS1_20161121.ffu (OS Version: 10.0.14393.0), cant seem to get it to boot with WiFi/Bt module, BSOD every time.
Remove the module and it starts up fine.

Code:
Windows Update installs: 10.0.10595
and then when rebooting, it just hangs.

This is what I get on the console.
------------------------
��%���5jR�AXP NumberOfHandles = 1                 �U͉ɂJ�с�QIQ�"""jԤ�5�!�����                                                                                                                                                        
open hci clock usbc_no:1, is_ohci:1                                                                                                                                                                                                  
parser fetch usbc1 usb_drv_vbus_gpio failed                                                                                                                                                                                          
Loading driver�SunxiEthDxeEntryPoint: phy mode = rgmii                                                                                                                                                                              
gmac_rgmii_select                                                                                                                                                                                                                    
Loading drive�no key pressed                                                                                                                                                                                                        
Sunxi BootCmd = boot-normal                                                                                                                                                                                                          
Loading drive�Loading�Loading dr�Loading d�Loading driver at �Loading driv�Loading drive�[PWM Msg]:request pwm success,pwm-base=0x0, pwm_number=1,pwm = 16.                                                                          
enable power vcc-hdmi-33, ret=0                                                                                                                                                                                                      
drv_disp_init finish                                                                                                                                                                                                                
[Disp Msg]:board_display_device_open_lcd                                                                                                                                                                                            
[Disp Msg]:boot_disp.output_mode=4                                                                                                                                                                                                  
[Disp Msg]:disp0 device type(0) enable                                                                                                                                                                                              
lcd_panel_fun[0].cfg_open_flow is NULL                                                                                                                                                                                              
enable power vcc-dsi-33, ret=0                                                                                                                                                                                                      
disp_sys_register_irq, irqNo=121, Handler=0xBE592F09, pArg=0xBE316810                                                                                                                                                                
lcd_panel_fun[0].cfg_panel_info is NULL                                                                                                                                                                                              
disp 0, clk: pll(330000000),clk(330000000),dclk(55000000) dsi_rate(55000000)                                                                                                                                                        
    clk real:pll(330000000),clk(330000000),dclk(82500000) dsi_rate(148500000)                                                                                                                                                      
lcd_panel_fun[0].cfg_open_flow is NULL                                                                                                                                                                                              
lcd_panel_fun[0].cfg_open_flow is NULL                                                                                                                                                                                              
[Disp Msg]:board_display_device_open_hdmi                                                                                                                                                                                            
[Disp Msg]:boot_disp.output_mode=4                                                                                                                                                                                                  
[Disp Msg]:disp1 device type(0) enable                                                                                                                                                                                              
attched ok, mgr1<-->device0, type=4, mode=4                                                                                                                                                                                          
disp_sys_register_irq, irqNo=119, Handler=0xBE5989E5, pArg=0xBE316610                                                                                                                                                                
plugin                                                                                                                                                                                                                              
[Disp Error]:fetch script data boot_disp.output_full fail                                                                                                                                                                            
[Disp Msg]:screen_id =1, screen_width =1280, screen_height =720                                                                                                                                                                      
[Disp Msg]:frame buffer address BF000000                                                                                                                                                                                            
[Disp Msg]:bitcount = 32                                                                                                                                                                                                            
[Disp Error]:fetch script data boot_disp.output_full fail                                                                                                                                                                            
[Disp Msg]:screen_id =0, screen_width =1024, screen_height =600                                                                                                                                                                      
[Disp Msg]:frame buffer address BF000000                                                                                                                                                                                            
[Disp Msg]:bitcount = 32                                                                                                                                                                                                            
Loading driver a�Loading driver �Loading driver at 0x�Loading drive�Loading dri�Loading driver�Loading driver at 0x000BE1AF000 EntryPoint=0x000BE1B26A1 Fat.efi                                                                      
Loading driv�Driver CB933912-DF8F-4305-B1F9-7B44FA11395C was discovered but not load�+&��+LL'LL���O&Z�+&��+LL'LL��+&��+LL'LL���O&Z�+&��+LL'LL��+&��+LL'LL���O&Z�+&��+LL'LL��+&��+LL'LL���O&Z�+&��+LL'LL��+L[���M[�+ML[�+L[���Sk�E�jمɥ
������꽽ѵr�ɵ��5jRT����݁��с������5jR�Loading driver�ACPI: LoadAcpiFromVolume() failed to open directory                                                                                                                              
ACPI: Loading ArmBgrt.acpi                                                                                                                                                                                                          
read file is NULL                                                                                                                                                                                                                    
read file is NULL                                                                                                                                                                                                                    
ACPI: Loading ArmCsrt.acpi                                                                                                                                                                                                          
ACPI: Loading ArmDbg2.acpi                                                                                                                                                                                                          
ACPI: Loading ArmDsdt.aml                                                                                                                                                                                                            
ACPI: Loading ArmFacp.acpi                                                                                                                                                                                                          
ACPI: Loading ArmGtdt.acpi                                                                                                                                                                                                          
ACPI: Loading ArmMadt.acpi                                                                                                                                                                                                          
ACPI: Loaded 7 tables                                                                                                                                                                                                                
Install ACPI table by partition file success                                                                                                                                                                                        
no battery exist                                                                                                                                                                                                                    
read file is NULL                                                                                                                                                                                                                    
read file is NULL                                                                                                                                                                                                                    
read file is NULL                                                                                                                                                                                                                    
Read Logo file Fail, Please Check file exist                                                                                                                                                                                        
show Bootlogo error: Unsupported                                                                                                                                                                                                    
  PEI    644 ms                                                                                                                                                                                                                    
  DXE   1577 ms                                                                                                                                                                                                                    
  BDS    333 ms                                                                                                                                                                                                                    
Total Time = 2554 ms                                                                                                                                                                                                                
                 
                                                                                                                                                                                                                  
try removeable media boot          
-------------

Any ideas what is wrong?

Cheers
-Anders
Reply
#23
(02-06-2017, 08:35 AM)carlberg Wrote: Hi all,

Using windows10IoT_pine64_RS1_20161121.ffu (OS Version: 10.0.14393.0), cant seem to get it to boot with WiFi/Bt module, BSOD every time.
Remove the module and it starts up fine.

I have reported the exact same problem. Unfortunately sofar
no one has reported or followed up since.
if anyone with the right sources could help out is very much appreciated.

Mod Edit: Post restored - was not a duplicate
Reply
#24
hi , I removed the duplicate (very lengthy post) and edited the last post with a code block.

Please keep lengthy log posts or code within a code block for other user's readability.

Thanks.
Wink
marcushh777    Cool

please join us for a chat @  irc.pine64.xyz:6667   or ssl  irc.pine64.xyz:6697

( I regret that I am not able to respond to personal messages;  let's meet on irc! )
Reply
#25
That was my post which you removed...

In short, I already reported earlier the same as carlberg's findings: WiFi + BT add-on causes crash of PINE64 on boot. Just bumping this thread up to confirm his finding.
Only, seems to me we're shouting into a void here... or is there progress of any kind on Windows IoT for PINE64?
Reply
#26
quisiera saber si a alguien le funciona el sistema operativo de w10 iot en la pine64+ 2gb..
No me arranca a mi , el archivo .ffu no me sirve...no es autoarrancable..
gracias espero sus respuesta ...saludos desde latinoamerica..


I would like to know if someone works on the w10 IoT operating system on the pine64 + 2gb ..
It does not boot me, the .ffu file is not useful ... it is not self-extracting ..
Thank you, I hope your answers ... Greetings from Latin America ...
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Windows 10 and .Net Core running for a day hugob 1 51 Yesterday, 06:49 PM
Last Post: dkryder
  Win10 IoT (PINE A64(+)) 10.0.15063.0_20170602 pineadmin 1 1,554 08-08-2017, 07:03 AM
Last Post: terone63
Star Windows IoT BSP on Github!!!! Add UEFI src code! Leeway213 5 774 06-25-2017, 07:42 PM
Last Post: Leeway213
  Windows IoT BSP dvescovi 13 1,860 05-23-2017, 10:23 PM
Last Post: pfeerick
  Pine 64 on 512MB embedder 3 715 12-19-2016, 07:56 PM
Last Post: Toriless
Tongue Windows iot 10 SD card:) 7emey 0 930 11-28-2016, 10:53 AM
Last Post: 7emey
  Windows 10 IoT & Hyperspin thegrandemperor 2 1,575 10-25-2016, 10:14 AM
Last Post: thegrandemperor
Thumbs Up Windows IoT Core support shockr 0 1,146 08-05-2016, 12:17 AM
Last Post: shockr

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)