Loud distorted speaker sound when connecting to power supply
#1
Does anybody know what is causing this? It happened today after booting back to eMMC from SD. Both have the same system image flashed: Manjaro Plasma 22.08 generic

https://imgur.com/a/5Ts2UWc
  Reply
#2
It's still happening! It disappears early after the first speaker "pop". I speculate it may be caused by a recent system update.
  Reply
#3
A somewhat similar issue happened today:

https://imgur.com/a/EIsIVW1

Edit: This happens after resuming from sleep (lid closed) when audio stops working, which should be related to https://forum.pine64.org/showthread.php?tid=10496. The suggested workaround

Code:
sudo tee /sys/bus/i2c/drivers/es8316/{un,}bind <<< 1-0011

doesn't help.
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Sound on Armbian Bram 1 774 04-01-2023, 03:16 PM
Last Post: TRS-80
  Hibernation and Speaker Sound Issues, First Month of PBP kebab 7 2,698 11-02-2022, 02:33 PM
Last Post: kebab
  red/green power led not working with kernel 5.14 alchemist 4 3,598 11-04-2021, 04:09 AM
Last Post: alchemist
  reset sound after suspend to memory (deep sleep) Der Geist der Maschine 16 16,209 10-18-2021, 07:31 PM
Last Post: Syonyk
  Power LED flashing red/green... appelgriebsch 3 4,929 09-05-2021, 07:59 PM
Last Post: dealie
  Disable the Power Button or make it do something else User 22018 6 6,247 08-20-2021, 06:36 PM
Last Post: xmixahlx
  Enabling spekaer/Connecting to bluetooth from command line axisarm 1 1,848 08-06-2021, 04:29 PM
Last Post: nfms
  Sound stuttering on Manjaro gnome after latest kernel upgrade? pjsf 0 1,707 07-13-2021, 10:37 PM
Last Post: pjsf
  Pinebook Pro Manjaro Power Savinng Tips HelpMyBatteryIsDraining 1 2,363 06-15-2021, 08:42 AM
Last Post: moonwalkers
Music No sound on PBP default installation ivek 9 8,874 05-09-2021, 05:58 PM
Last Post: binholz

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)