HDMI to DVI Color issues?
#1
Sad 
I recently received my 64+ board and have loaded Debian on it successfully using an HDMI cable to my TV. 
I then tried the same HDMI cable connected to an HDMI to DVI Adapter to my computer monitor and while I can operate the system, it has a purple/pink tint to the entire screen. 
I've tried various cables with same result.  I tried the DVI connector with same HDMI cable on another system (lattepanda windows board) and it worked fine (no tint).

Is there a setting or something I need to set on this board to get it to work properly via a DVI connector?

Any help is appreciated.

THANKS
  Reply
#2
HDMI -> DVI is an issue. 

What you are experiencing is due to the display driver changing the colour mode from RGB to YPbPr when you use an adaptor. Currently, your only option is using an active adaptor - those aren't cheap however. 
You can find me on IRC, Discord and Twitter


  Reply
#3
some monitor/tv have an option to reset color and/or selection of a color mode. if your display has that you could try that. i had a similar tint issue which was fixed by using a reset color option.
  Reply
#4
(06-14-2016, 05:49 PM)dkryder Wrote: some monitor/tv have  an option to reset color and/or selection of a color mode. if your display has that you could try that. i had a similar tint issue which was fixed by using a reset color option.

Indeed, I forgot to mention this-- thanks.
You can find me on IRC, Discord and Twitter


  Reply
#5
(06-14-2016, 01:43 PM)leatherlips Wrote: I recently received my 64+ board and have loaded Debian on it successfully using an HDMI cable to my TV. 
I then tried the same HDMI cable connected to an HDMI to DVI Adapter to my computer monitor and while I can operate the system, it has a purple/pink tint to the entire screen. 
I've tried various cables with same result.  I tried the DVI connector with same HDMI cable on another system (lattepanda windows board) and it worked fine (no tint).

Is there a setting or something I need to set on this board to get it to work properly via a DVI connector?

Any help is appreciated.

THANKS
I had this problem too. My monitor is a Dell U2412 and in its menus it has a color setting of either RGB or YPbPr. I set it to YPbPr and it works fine now.
  Reply
#6
(10-08-2017, 06:10 PM)mikedice417 Wrote:
(06-14-2016, 01:43 PM)leatherlips Wrote: I recently received my 64+ board and have loaded Debian on it successfully using an HDMI cable to my TV. 
I then tried the same HDMI cable connected to an HDMI to DVI Adapter to my computer monitor and while I can operate the system, it has a purple/pink tint to the entire screen. 
I've tried various cables with same result.  I tried the DVI connector with same HDMI cable on another system (lattepanda windows board) and it worked fine (no tint).

Is there a setting or something I need to set on this board to get it to work properly via a DVI connector?

Any help is appreciated.

THANKS
I had this problem too. My monitor is a Dell U2412 and in its menus it has a color setting of either RGB or YPbPr. I set it to YPbPr and it works fine now.

I believe that using sunxidrm would also work.
You can find me on IRC, Discord and Twitter


  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Would HDMI screen for Raspberry PI work? dhewko 1 1,318 07-23-2017, 06:43 AM
Last Post: MarkHaysHarris777
Exclamation HDMI 1024 x 600 mus1c 4 2,451 01-09-2017, 07:30 AM
Last Post: mus1c
  HDMI-DVI aminhb 11 8,525 01-08-2017, 10:52 AM
Last Post: Luke
  HDMI issues rahlquist 35 18,625 12-24-2016, 02:20 AM
Last Post: sboyce
  Monitor no output (through HDMI to DVI adaptor) gam01hr 10 7,243 11-15-2016, 01:46 PM
Last Post: Armbian User
  HDMI CEC ayufan 15 8,520 09-08-2016, 10:24 AM
Last Post: ayufan
  HDMI to VGA adapter for Android PineA64 tech support setup MarkHaysHarris777 0 1,172 08-06-2016, 12:47 PM
Last Post: MarkHaysHarris777
  hdmi_group CEA or DMT hdmi group specify uEnv.txt MarkHaysHarris777 2 2,212 07-01-2016, 08:23 AM
Last Post: MarkHaysHarris777
  No CEC over HDMI? utdrmac 2 2,828 03-07-2016, 03:05 PM
Last Post: utdrmac
  HDMI 3D, ARC + Ethernet Channels? bigmacattack 4 3,440 01-29-2016, 06:29 PM
Last Post: StefanB

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)