Axolotl on PinePhone / Mobian
(11-29-2021, 07:34 AM)Anna Wrote: Axolotl stopped sending / receiving messages two days ago (Deskotp App still works).

In anybody else experiencing problems?

It's working for me, I was able to receive and send messages today.

I got another question though: Are groups (v2) supposed to work by now? I remember initial support for groups v2 being implemented, but apparently I cannot be added to groups and when I try to create a group, none of my contacts show up (only one contact that is not using Signal and whose number I once added, but can't delete). Is it working for anybody else or are groups generally not yet supported after all?
  Reply
(11-29-2021, 07:34 AM)Anna Wrote: Axolotl stopped sending / receiving messages two days ago (Deskotp App still works).

In anybody else experiencing problems?

EDIT: Just started Axolotl now and all at once received several messages I had received and written (in the Deskop app) over the past tow days -- but not all of the. In one chat, I only got the messages till 20 hours ago, in another chat, I only receive the messages that I write (again: in the desktop app) but not the replies.

Very strange.

EDIT 2: Restarted Axolotl again and received even more of the missing messages. Remains erratic though, in one chat for example I only got the messages I had received, not the ones I had sent.

Sorry to hear that - again.

One person from the Axolotl Telegram group using the Ubuntu Touch version just confirmed this statement "In one chat, I only got the messages till 20 hours ago"
Sending/receiving is ok.

But I think, it's a problem regarding the new fix in v1.0.8... I will keep you posted.


Edit: Sadly, even on UT receiving is broken...
  Reply
It seems, that some folks who re-registered with v1.0.8 can send/receive again - without any further actions.

@Anna could you try it again? Re-registering should not be necessary.


And regarding v2groups:

Axolotl is capable of being added into new groups - not via invitation link, that's on the to-do list, but via direct addition from another user, with whom you had an encrypted conversation in Axolotl (key exchange is needed).

I hope, that answers your question, @kqlnut .

Cheers!
  Reply
(11-30-2021, 03:47 PM)arno_nuehm Wrote: It seems, that some folks who re-registered with v1.0.8 can send/receive again - without any further actions.

@Anna could you try it again? Re-registering should not be necessary.

After the hiccups described above everything is working fine again.

Thanks!
  Reply
(11-30-2021, 03:47 PM)arno_nuehm Wrote: @Anna could you try it again? Re-registering should not be necessary.


Well, it seems to work erratically:

Sometimes I can send and receive messages and sometimes I cannot. When it starts working again, I receive all the missing messages at once.

The desktop app works, so it does not appear to be a Signal problem.
  Reply
Here is v1.0.8-3 for Mobian user with Ozone deactivated - all letters except ü and V are back.
The screen is blurry and Axolotl is laggy as in the good old times though.

https://github.com/nuehm-arno/axolotl-mobian-package

Direct download

`wget https://github.com/nuehm-arno/axolotl-mo..._arm64.deb`

When the Electron/Ozone bug is fixed, there will be a new version. Fingers crossed.


Cheers

(12-03-2021, 04:36 AM)Anna Wrote:
(11-30-2021, 03:47 PM)arno_nuehm Wrote: @Anna could you try it again? Re-registering should not be necessary.


Well, it seems to work erratically:

Sometimes I can send and receive messages and sometimes I cannot. When it starts working again, I receive all the missing messages at once.

The desktop app works, so it does not appear to be a Signal problem.

Could that be a internet connection thing? Sometimes, when my 4G is bad, I'm experiencing something similar...
  Reply
(12-06-2021, 11:29 AM)arno_nuehm Wrote: Could that be a internet connection thing? Sometimes, when my 4G is bad, I'm experiencing something similar...

The problem is also there when the phone is connected via Wifi.

I think I'll try reinstalling it. I'm confused though:

The Axolotl download contains two packages: axolotl_1.0.8-3_arm64.deb and axolotl_1.0.8-2_arm64.deb

If I follow the instructions to
Code:
sudo apt install ./axolotl_1.0.8-2_arm64.deb
wouldn't I install the older version?
  Reply
(12-06-2021, 12:00 PM)Anna Wrote:
(12-06-2021, 11:29 AM)arno_nuehm Wrote: Could that be a internet connection thing? Sometimes, when my 4G is bad, I'm experiencing something similar...

The problem is also there when the phone is connected via Wifi.

I think I'll try reinstalling it. I'm confused though:

The Axolotl download contains two packages: axolotl_1.0.8-3_arm64.deb and axolotl_1.0.8-2_arm64.deb

If I follow the instructions to
Code:
sudo apt install ./axolotl_1.0.8-2_arm64.deb
wouldn't I install the older version?

In v1.0.8-3 the Electron Ozone platform is disabled because it produces a nasty bug on Wayland systems like Mobian where letters cannot be typed.

If you are ok with a blurry screen and not so fast responding app, you can use v1.0.8-3.

And regarding that strange sending/receiving behaviour: I have no clue what could be the problem, but I'll ask the devs!
  Reply
(12-06-2021, 12:48 PM)arno_nuehm Wrote: And regarding that strange sending/receiving behaviour: I have no clue what could be the problem, but I'll ask the devs!

It finally stopped working altogether, no reception of messages at all. So I purged Axolotl yesterday, removed all nanuc-directories etc, reinstalled & reregistered it and it worked -- for some hours. Now I don't receive any messages anymore and there's no connection to the desktop app (in the past I could sometimes see the messages I had sent from the app in axolotl).
  Reply
(12-12-2021, 02:46 AM)Anna Wrote:
(12-06-2021, 12:48 PM)arno_nuehm Wrote: And regarding that strange sending/receiving behaviour: I have no clue what could be the problem, but I'll ask the devs!

It finally stopped working altogether, no reception of messages at all. So I purged Axolotl yesterday, removed all nanuc-directories etc, reinstalled & reregistered it and it worked -- for some hours. Now I don't receive any messages anymore and there's no connection to the desktop app (in the past I could sometimes see the messages I had sent from the app in axolotl).

That's new Sad Sorry to hear. Could you send me some logs
Code:
axolotl > log-file
 
via PM? That would be really helpful. Thank you - also for your patience and all the reports you have sent in the last weeks!
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Icecat on Mobian on PinePhone 3460p 15 993 05-15-2022, 05:41 AM
Last Post: wibble
  Dark theme (on Mobian)? TRS-80 9 2,509 05-03-2022, 04:40 AM
Last Post: wibble
  Mobian wiki and IRC forum sticky? biketool 1 153 04-30-2022, 08:24 PM
Last Post: TRS-80
  I'd like to have a Discord client on Mobian lsitongia 4 1,209 04-30-2022, 07:32 PM
Last Post: TRS-80
  Mobian virtual keyboard suddenly buggy HLing 1 214 04-22-2022, 01:21 PM
Last Post: HLing
  Issues with Mobian? Start here. tophneal 0 249 04-21-2022, 11:27 AM
Last Post: tophneal
  Hardware VIdeo Acceleration on Mobian biketool 2 306 04-18-2022, 01:56 AM
Last Post: biketool
  Pinephone woon't stay registered jhasler 10 732 04-08-2022, 04:20 PM
Last Post: jhasler
  Does mobian use a root account and password? rp3 6 3,944 04-04-2022, 07:26 PM
Last Post: parry
  Mobian advice-Mint APN Hobbes42 2 329 04-02-2022, 02:34 PM
Last Post: Hobbes42

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)