nvme drive disappears after about an hour of uptime
#1
About a month ago I installed an intel 660p 2280 2tb nvme drive using the adapter available on the pine64 store. It has worked great and I even moved my home directory to it. Two days ago the drive disappeared which caused manjaro to kick me to a login screen which would not allow me to login. Rebooting put me into a command prompt saying home folder wasn't available. I thought it might be the ribbon cable so I re-seated it and rebooted, and the drive was back. But an hour later it disappeared again. This cycle repeated many more times, with me thinking the ribbon cable and connectors were the problem, and constantly re-seating the cable. I have a second nvme adapter, so I swapped it, and I get the same behavior. I also happened to have received another 660p for another project, so I swapped it in, to confirm that the issue was not with the drive, and yes, the drive is fine because the same behavior occurs with the new drive.

The nvme drive ran fine for about a month, but now I can't go beyond about an hour without it disappearing from the system. Perhaps the issue may be related to heat, since if I immediately reboot after the drive disappears, no drive but if I wait a while, the drive appears normally.

Any help or insights are greatly appreciated. Thanks.
  Reply


Messages In This Thread
nvme drive disappears after about an hour of uptime - by codebreaker - 09-08-2020, 12:58 PM

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  NVMe drives not detected mattpenn 2 163 09-07-2021, 01:01 AM
Last Post: mattpenn
  NVMe SSD testing methodology halogen 1 366 07-22-2021, 05:57 PM
Last Post: calinb
Question Battery stops charging and NVMe and other media disconnect randomly Eey0zu6O 4 522 07-09-2021, 08:45 PM
Last Post: moonwalkers
  NVMe-related crashes and instability, plus a solution simonsouth 9 4,864 01-24-2021, 05:37 PM
Last Post: HitsuMaruku
  NVME SPI Update not booting SD Card WZ9V 5 2,874 10-18-2020, 08:36 PM
Last Post: wdt
  Possible to upgrade PBP with NVMe M.2 1TB SSD from Sabrent? kkdao 15 8,003 08-22-2020, 05:20 AM
Last Post: kkdao
  LTE adapter via NVMe grego 2 2,151 07-08-2020, 01:37 PM
Last Post: manawyrm
  Pro NVMe adapter Does not fit ! ? bcnaz 110 53,830 07-03-2020, 10:51 PM
Last Post: xmixahlx
  NVME problem chaoskampf 2 2,071 07-01-2020, 09:10 AM
Last Post: chaoskampf
  PBP with NVMe installed - Issues booting to SD eluno1 2 1,919 06-05-2020, 09:33 AM
Last Post: eluno1

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)