September release
#11
(09-10-2020, 08:37 AM)Helium75 Wrote: That would be awesome and , if stable , my favorite OS Smile 

Looking forward to it
I just flashed the image and tried a sim card, the name of my ISP is shown at start up but then Mobile Network says 'no sim card'. Hopefully there'll be an update soon.
  Reply
#12
(09-10-2020, 11:07 AM)defactofactotum Wrote:
(09-10-2020, 08:37 AM)Helium75 Wrote: That would be awesome and , if stable , my favorite OS Smile 

Looking forward to it
I just flashed the image and tried a sim card, the name of my ISP is shown at start up but then Mobile Network says 'no sim card'. Hopefully there'll be an update soon.


Patches for ofono installed?
  Reply
#13
Where do you get the patches from ?
  Reply
#14
(09-10-2020, 11:21 AM)firefox-58 Wrote: Patches for ofono installed?
no, short of a blow by blow account of how to do it, I'll wait a while. If calls actually work with good audio I'd certainly use SF on PP as my main device
  Reply
#15
(09-10-2020, 11:40 AM)Helium75 Wrote: Where do you get the patches from ?

 Read my posting, second link ;-)
  Reply
#16
(09-10-2020, 11:49 AM)firefox-58 Wrote:
(09-10-2020, 11:40 AM)Helium75 Wrote: Where do you get the patches from ?

 Read my posting, second link ;-)

nice ! Thx !

I will try it as soon as I have time with a German provider Smilep
  Reply
#17
It's really beautiful. Recorded a video showing latest release on Pinephone:
https://youtu.be/Ar70x44jfTU

This is the most 'smooth' performing Pinephone distro I have tried thus far. Video is unedited and plays at "actual speed".

Impressive IMHO and shows Pinephone hardware is capable of a smooth experience Smile
- RTP

"In the beginner's mind there are many possibilities, in the expert's mind there are few." -Shunryu Suzuki


[ Pinephone Daily Driver Club ]

Blog / Tutorials

  Reply
#18
Good morning,

I copied and ran the scripts today (and adjusted the permissions to make sure that the script can be executed / write files ) but I still have the same issue - no sim card installed.
I also enhanced the delay to 40 seconds - still the same issue.

Is there a way to access the console or watch the boot process ?
  Reply
#19
(09-13-2020, 02:49 AM)Helium75 Wrote: Good morning,

I copied and ran the scripts today (and adjusted the permissions to make sure that the script can be executed / write files ) but I still have the same issue - no sim card installed.
I also enhanced the delay to 40 seconds - still the same issue.

Is there a way to access the console or watch the boot process ?


Edit: I checked the log with dmesg. It seems like the system connects the modem 4 times and shuts it down after the modem didn’t respond rdy in time . This seems to be odd for me . I attached a “screen shot” if anyone is interested .


Attached Files Thumbnail(s)
   
  Reply
#20
I'm seeing the same, I ssh'd in to mine

Code:
[   15.085097] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlan0: link becomes ready
[   21.503964] usb 3-1: new high-speed USB device number 2 using ehci-platform
[   21.851056] usbcore: registered new interface driver cdc_wdm
[   21.886299] usbcore: registered new interface driver option
[   21.886401] usbserial: USB Serial support registered for GSM modem (1-port)
[   21.886936] option 3-1:1.0: GSM modem (1-port) converter detected
[   21.887508] usb 3-1: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB0
[   21.887827] option 3-1:1.1: GSM modem (1-port) converter detected
[   21.890735] usb 3-1: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB1
[   21.891123] option 3-1:1.2: GSM modem (1-port) converter detected
[   21.892121] usb 3-1: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB2
[   21.892486] option 3-1:1.3: GSM modem (1-port) converter detected
[   21.893593] usb 3-1: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB3
[   21.915879] qmi_wwan 3-1:1.4: cdc-wdm0: USB WDM device
[   21.918735] qmi_wwan 3-1:1.4 wwan0: register 'qmi_wwan' at usb-1c1b000.usb-1, WWAN/QMI device, ea:88:bf:39:82:cd
[   21.918971] usbcore: registered new interface driver qmi_wwan
[   31.713702] avdd-csi: disabling
[   31.713771] usb-5v: disabling
[   41.447181] modem-power serial1-0: The modem didn't send RDY in time
[   41.447432] modem-power serial1-0: Forcibly cutting off power, data loss may occur.
[   41.447504] modem-power serial1-0: power up failed
[   41.491477] usb 3-1: USB disconnect, device number 2
[   41.492117] option1 ttyUSB0: GSM modem (1-port) converter now disconnected from ttyUSB0
[   41.492221] option 3-1:1.0: device disconnected
[   41.493108] option1 ttyUSB1: GSM modem (1-port) converter now disconnected from ttyUSB1
[   41.493228] option 3-1:1.1: device disconnected
[   41.494052] option1 ttyUSB2: GSM modem (1-port) converter now disconnected from ttyUSB2
[   41.494192] option 3-1:1.2: device disconnected
[   41.495029] option1 ttyUSB3: GSM modem (1-port) converter now disconnected from ttyUSB3
[   41.495270] option 3-1:1.3: device disconnected
[   41.502275] qmi_wwan 3-1:1.4 wwan0: unregister 'qmi_wwan' usb-1c1b000.usb-1, WWAN/QMI device


Interestingly looking at 'journalctl -u ofonod' I can see ofono does read the IMEI correctly

Code:
Sep 16 16:01:20 PinePhone ofonod[2929]: Ignoring Plugin to read EFACL from SIM
Sep 16 16:01:20 PinePhone ofonod[2929]: CREATE SFOS MANAGER PLUGIN
Sep 16 16:01:38 PinePhone ofonod[2929]: Got IMEI 8676980xxxxxxxx
Sep 16 16:01:38 PinePhone ofonod[2929]: service capabilities 4
Sep 16 16:01:38 PinePhone ofonod[2929]: sim supported 2
Sep 16 16:01:38 PinePhone ofonod[2929]: Use modem qmimodem
Sep 16 16:01:39 PinePhone ofonod[2929]: Requested file structure differs from SIM: 6fb7
Sep 16 16:01:40 PinePhone ofonod[2929]: Unable to read waiting messages numbers from SIM
Sep 16 16:01:40 PinePhone ofonod[2929]: Unable to read mailbox identifies from SIM
Sep 16 16:01:40 PinePhone ofonod[2929]: 0x226978 online
Sep 16 16:01:40 PinePhone ofonod[2929]: slot_gobi_slot_set_data_role
Sep 16 16:01:40 PinePhone ofonod[2929]: 2
Sep 16 16:01:40 PinePhone ofonod[2929]: Post online 0x226978
Sep 16 16:01:40 PinePhone systemd[1]: Started Telephony service.
Sep 16 16:01:41 PinePhone ofonod[2929]: LTE attach IP type: 0

So I don't think the "No SIM" message is related to ofono, looks like the sim is presenting something unexpected to ofonod.
  Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)