Clusterboard does not even turn on?
#1
So I finally found the time to look into the Clusterboard I got a while back, but strangely enough I can't even get it to turn on Sad

I only have ATX power supply for now (tried two different ones) and the little green light on the Sophine modules turns on when I connected it.

However everything else stays dark.

When I short circuit the two pins in the power switch connector as seen on this pictures:
https://imgur.com/gallery/u9dDsXS
the red power light next to the ATX connector shortly flashes but that's it. Only when I continously connect the two pins of the power switch the lights of the Clusterboard come to life and it seems to cycle through some test program or so, but as soon as the power switch is not short circuted everything goes black again.

I also got a single 15W10ohmJ resistor block and I tried to connect it both to the 3.3V and the 12V holes as seen in the link above, but other than that it gets extremely hot on the 12V, there is no difference in the behaviour of the cluster board.

Did I already accidentially break it with my clueless tinkering?

Edit: for testing I only connected 1 or 2 modules with the emmc and a sd card, so I don't think the problem is what others have described with all 7 modules connected.
  Reply
#2
(08-11-2020, 02:50 PM)poVoq Wrote: So I finally found the time to look into the Clusterboard I got a while back, but strangely enough I can't even get it to turn on Sad

I only have ATX power supply for now (tried two different ones) and the little green light on the Sophine modules turns on when I connected it.

However everything else stays dark.

When I short circuit the two pins in the power switch connector as seen on this pictures:
https://imgur.com/gallery/u9dDsXS
the red power light next to the ATX connector shortly flashes but that's it. Only when I continously connect the two pins of the power switch the lights of the Clusterboard come to life and it seems to cycle through some test program or so, but as soon as the power switch is not short circuted everything goes black again.

I also got a single 15W10ohmJ resistor block and I tried to connect it both to the 3.3V and the 12V holes as seen in the link above, but other than that it gets extremely hot on the 12V, there is no difference in the behaviour of the cluster board.

Did I already accidentially break it with my clueless tinkering?

Edit: for testing I only connected 1 or 2 modules with the emmc and a sd card, so I don't think the problem is what others have described with all 7 modules connected.

As I understanding, the power switch needs to always "on" for ATX power supply continue to operate.
  Reply
#3
Ah, that would explain that. So not like on normal x86 boards where you just need to trigger it shortly and it starts?

How about non ATX power supplies? Those do not need need the power switch at all?

Ok, but after making a small permanent connection of the power switch it still doesn't seem to boot properly.

then I get the red power light and a circling pattern of green and yellow lights near the sopine modules slots. I let it run for quite some time but it doesn't change and it also doesn't look like it is booting (sorry I don't have the serial console to check).
  Reply
#4
Ok, got it to work now. Seems like the problem was a faulty SD card. Now I just need to figure out why my emmc doesn't work either.
  Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Clusterboard <-> Baseboard pinout mappings curtyc 1 755 08-08-2020, 06:13 PM
Last Post: lbruno
  What should i pack in the box with my v2.2. clusterboard? timoc 3 690 07-23-2020, 03:34 AM
Last Post: pfeerick
Information Clusterboard Guide AZClusterboard 8 6,975 07-14-2020, 10:07 AM
Last Post: timoc
  Clusterboard/Modules shipment arrived in a bag ichibon-brosan 2 627 07-09-2020, 12:27 PM
Last Post: shadowhelo
  Clusterboard Armbian aww 17 5,917 07-01-2020, 02:40 PM
Last Post: wayward83
  Best Clusterboard Distribution AZClusterboard 8 2,184 06-26-2020, 03:15 AM
Last Post: clusterDude
  Rebooting my clusterboard jgullickson 3 1,130 06-10-2020, 12:00 PM
Last Post: revoman
  Clusterboard Pinouts xalius 4 5,029 05-06-2020, 03:16 AM
Last Post: pfeerick
  Turn off the lights joncostello 2 482 05-04-2020, 12:08 PM
Last Post: joncostello
Brick Clusterboard CAD drawings TeaPack 0 547 12-29-2019, 04:14 AM
Last Post: TeaPack

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)