Sata/PCI-E problems?
#7
(10-15-2018, 05:28 AM)jja2000 Wrote: I've been having trouble getting my Pine bought PCIe SATA card to work aswell.

It used to show up before but then totally disappear. The HDD spins up but does not show up in lsblk or in dmesg. There's no LED burning on the card. The HDD works aswell.

Doing a dmesg | grep pci gives me this:

Code:
rock64@rockpro64:~$ dmesg | grep pci
[    0.498071] of_get_named_gpiod_flags: parsed 'gpio' property of node '/vcc3v3-pcie-regulator[0]' - status (0)
[    0.498129] reg-fixed-voltage vcc3v3-pcie-regulator: Looking up vin-supply from device tree
[    0.498167] vcc3v3_pcie: supplied by dc_12v
[    0.498232] vcc3v3_pcie: 3300 mV
[    0.498386] reg-fixed-voltage vcc3v3-pcie-regulator: vcc3v3_pcie supplying 3300000uV
[    1.177078] ehci-pci: EHCI PCI platform driver
[    2.656712] vcc3v3_pcie: disabling
[    3.114214] phy phy-pcie-phy.9: Looking up phy-supply from device tree
[    3.114218] phy phy-pcie-phy.9: Looking up phy-supply property in node /pcie-phy failed
[    3.292837] rockchip-pcie f8000000.pcie: GPIO lookup for consumer ep
[    3.292852] rockchip-pcie f8000000.pcie: using device tree for GPIO lookup
[    3.292902] of_get_named_gpiod_flags: parsed 'ep-gpios' property of node '/pcie@f8000000[0]' - status (0)
[    3.293278] rockchip-pcie f8000000.pcie: Looking up vpcie3v3-supply from device tree
[    3.293470] rockchip-pcie f8000000.pcie: Looking up vpcie1v8-supply from device tree
[    3.293483] rockchip-pcie f8000000.pcie: Looking up vpcie1v8-supply property in node /pcie@f8000000 failed
[    3.293518] rockchip-pcie f8000000.pcie: no vpcie1v8 regulator found
[    3.302175] rockchip-pcie f8000000.pcie: Looking up vpcie0v9-supply from device tree
[    3.302195] rockchip-pcie f8000000.pcie: Looking up vpcie0v9-supply property in node /pcie@f8000000 failed
[    3.302230] rockchip-pcie f8000000.pcie: no vpcie0v9 regulator found
[    3.313324] rockchip-pcie f8000000.pcie: invalid power supply
[    3.820353] rockchip-pcie f8000000.pcie: PCIe link training gen1 timeout!
[    3.830861] rockchip-pcie: probe of f8000000.pcie failed with error -110

Okay so I installed mainline and I get a similar error:

Code:
rock64@rockpro64:~$ dmesg | grep pci
[    1.709157] vcc3v3_pcie: supplied by dc_12v
[    2.994902] ehci-pci: EHCI PCI platform driver
[    3.051118] ohci-pci: OHCI PCI platform driver
[    3.468181] vcc3v3_pcie: disabling
[    6.753355] rockchip-pcie f8000000.pcie: no vpcie12v regulator found
[    6.753416] rockchip-pcie f8000000.pcie: Linked as a consumer to regulator.3
[    6.753431] rockchip-pcie f8000000.pcie: no vpcie1v8 regulator found
[    6.753441] rockchip-pcie f8000000.pcie: no vpcie0v9 regulator found
[    7.308970] rockchip-pcie f8000000.pcie: PCIe link training gen1 timeout!
[    7.309707] rockchip-pcie f8000000.pcie: Dropping the link to regulator.3
[    7.309778] rockchip-pcie: probe of f8000000.pcie failed with error -110

But it happens a lot less consistently, mostly reboots and a bit of reseating of the cables makes it function again.


Messages In This Thread
Sata/PCI-E problems? - by Takenover83 - 09-26-2018, 05:16 PM
RE: Sata/PCI-E problems? - by mocara - 09-30-2018, 12:02 AM
RE: Sata/PCI-E problems? - by Bullet64 - 09-30-2018, 04:11 AM
RE: Sata/PCI-E problems? - by jja2000 - 10-15-2018, 05:28 AM
RE: Sata/PCI-E problems? - by jja2000 - 10-20-2018, 05:36 AM
RE: Sata/PCI-E problems? - by xtract - 10-15-2018, 11:23 AM
RE: Sata/PCI-E problems? - by jja2000 - 10-15-2018, 12:12 PM

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Power supply underpowered for Rockpro64, deficient PCIe SATA card, or something else? daffy 8 1,338 05-20-2021, 10:04 PM
Last Post: t4_4t
  Problems with my RockPro64 tuxd3v 0 899 08-19-2020, 11:47 AM
Last Post: tuxd3v
  Upgrade Debian kernel on a SD/SATA drive boot combo. linuxha 6 3,420 12-12-2019, 04:43 AM
Last Post: dukla2000
  PCIe Sata II adapter and ssd TRIM bavay 0 823 08-16-2019, 07:49 AM
Last Post: bavay
  Problems flashing u-boot on RockPRO64 eMMC mau-tux 1 1,715 05-28-2019, 07:15 AM
Last Post: CrystalGamma
  disappearing sata drives Mentaluproar 2 1,296 05-18-2019, 09:44 PM
Last Post: Mentaluproar
  Marvell 88SE9235 PCI SATA card in LibreELEC StefanRvO 6 3,255 05-18-2019, 04:21 AM
Last Post: p1x3l3d
  Image for ZFS on PCIe SATA drives with OpenVPN and WiFi caillou 0 1,004 02-26-2019, 05:14 PM
Last Post: caillou
  PCIe Inconsistency Problems jja2000 18 8,868 12-17-2018, 01:39 PM
Last Post: jja2000
Information PCIe -> SATA and NVMe work as of 0.6.59 Luke 13 6,805 08-06-2018, 11:33 AM
Last Post: dukla2000

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)