Performance and stability issues Openmediavault
#1
I have been running a OMV on a HC1, XU4 and now Rock64.  I decided to do performance comparisons.  This then exposed my instability issue with Rock64.  The HC1 gave 110 MB/s write speed.  The XU4 only did 70 MB/s.  The Rock64 might be the star I thought but it only did about 80 MB/s before it crashed.  This now is the problem.

I try coping about 10 GBs from W10 to the Rock64 via ethernet and it fails every time at around 6 GBs. The box crashes and must be power cycled.  There is no message in the OMV log.  Smaller copies work and if I connect my USB 3.0 attached HDD to the USB 2 port the copy works but at 30 MB/s.

I have tried a HDD, a SSD and a M.2 SSD in a M.2 to USB enclosure. All 3 fail approximately the same. Makes me think the load is crashing something.  
One error in the log I see occasionally is something like  Fatal  Watchdog not found.  
I am running OMV 4.1.11  Linux version 4.4.132 on the eMMC.  I have the correct power supply.

Anyone have any ideas on this problems?  What other testing could I do to trap some meaningful error messages? 
Thanks
Joep


Messages In This Thread
Performance and stability issues Openmediavault - by jgpacc - 09-24-2018, 09:26 PM

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
Question Constant RockPro64 PCIe SATA Issues Kwarter 0 1,327 01-22-2022, 05:16 PM
Last Post: Kwarter
Question Hardware issues with Rock64 grobbs 10 10,413 04-08-2021, 05:24 AM
Last Post: t4_4t
  Rock64 Long Term stability ramprasad 4 5,979 03-16-2021, 07:23 PM
Last Post: Rocklobster
  Rock64 v2 as Openmediavault server - buffers / shutdown problems helpmerock 2 4,078 12-29-2020, 09:46 AM
Last Post: helpmerock
Information NAS / OpenMediaVault pfeerick 48 91,816 08-06-2020, 10:54 PM
Last Post: iscmob
  Rock64 v2 network issues alephnull 2 4,936 05-29-2020, 06:00 AM
Last Post: maccarry
  Heat issues admiral_andersen 5 5,774 11-04-2019, 11:52 AM
Last Post: Rocklobster
  Better performance larj 10 11,852 03-21-2019, 09:13 PM
Last Post: onfire4g05
  Video playback performance va88 0 2,164 12-19-2018, 01:19 PM
Last Post: va88
  Odd HDMI issues jman005 0 1,857 10-26-2018, 09:15 PM
Last Post: jman005

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)