Can not get board to boot up reliably
#15
Hi

My Pine type is Pine A64-DB-2G-Rev B 2016-03-21 and boot problem is allmost similar than Leo's
"Sometimes boots up or fails due to 'soft lockup' CPU#0 stuck for 22 seconds
at a point when calling cfg80211."

small pause and after that continue until
  717.319035] rt_rq[3]:
[  717.328809]   .rt_nr_running                 : 0
[  717.336718]   .rt_throttled                  : 0
[  717.344600]   .rt_time                       : 0.021607
[  717.353173]   .rt_runtime                    : 950.000000
[  717.361934]
[  717.361934] runnable tasks:
[  717.361934]             task   PID         tree-key  switches  prio     exec-runtime         sum-exec        sum-sleep
[  717.361934] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
[  717.401782]
and then small pause. After that bootin starts again and result is tha same lines as upper. (power supply is official Pine international )

Tested operatim systems: Wifi board is installed

Ubuntu Base Image [20161218-1] by longsleep
Ubuntu Minimal Image
Ubuntu Mate [20161215] built by PINE64
Debian Jessie with Mate DE [3.10.102 BSP 2] by Lenny Raposo

**********
WORKS!!!
Android 7.1 Community Image [v0.3.5-r61]
Tryed severl times reboot and poweroff
This is interesting. I think no total HW problem.
**********

Then I found this thread and tryed pkfpeters's links
https://pkfpeters.stackstorage.com/s/mL1bQL0Dlj8Xw04


ubuntu@pine64:~$ uname -a
Linux pine64 3.10.105+ #1 SMP Thu Jun 8 10:34:39 CEST 2017 aarch64 aarch64 aarch64 GNU/Linux

Ten times sudo reboot and result is OK. This is new record :-)
After that I installed "official" WIFI 802.11BGN/BLUETOOTH 4.0 MODULE:
Booting several times  OK, but ifconfig do not show anything about wifi.

Main reason for this post:
- Please keep going this excelent hacking Smile
- Please take a minute and think what is so different with Android 7.1. Official version works
- Maybe someday official Ubuntu and Debian booting is OK.

BR: Kaarme42
  Reply


Messages In This Thread
Can not get board to boot up reliably - by Leo - 04-24-2017, 01:41 AM
RE: Can not get board to boot up reliably - by Kaarme42 - 06-13-2017, 02:45 PM

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Debian Base (3.10.102 BSP 2) won't boot without monitor Scion 7 9,310 09-16-2016, 03:58 PM
Last Post: Scion
  Possible to add a boot logo for boot? Darkshadow2913 4 4,225 09-09-2016, 06:02 AM
Last Post: Darkshadow2913
  Very long boot time with Debian image Xabaras76 5 5,356 07-14-2016, 03:49 PM
Last Post: Xabaras76
  Debian base(102) n xfce(101) does not boot HenryD 2 2,149 07-09-2016, 04:50 PM
Last Post: HenryD

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)