External USB C Monitor not working
#1
I am trying to get a Lenovo ThinkVision USB C monitor working with my pinebook pro running debian w/the manjaro 5.7 kernel.

when I plug in the monitor dmesg produces


Code:
[  760.964053] usb 7-1: USB disconnect, device number 32
[  760.964163] usb 7-1.3: USB disconnect, device number 33
[  760.967215] usb 7-1.4: USB disconnect, device number 34
[  760.973941] cdn-dp fec00000.dp: [drm:cdn_dp_pd_event_work [rockchipdrm]] Not connected. Disabling cdn
[  760.980924] cdn-dp fec00000.dp: [drm:cdn_dp_pd_event_work [rockchipdrm]] Not connected. Disabling cdn
[  765.823271] cdn-dp fec00000.dp: [drm:cdn_dp_pd_event_work [rockchipdrm]] Not connected. Disabling cdn
[  766.150886] cdn-dp fec00000.dp: [drm:cdn_dp_pd_event_work [rockchipdrm]] Not connected. Disabling cdn
[  766.218518] typec_displayport port0-partner.0: No compatible pin configuration found:0000 -> 000c, 001c <- 0000
[  767.151965] usb 7-1: new high-speed USB device number 35 using xhci-hcd
[  767.345096] usb 7-1: New USB device found, idVendor=0bda, idProduct=5411, bcdDevice= 1.23
[  767.345106] usb 7-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[  767.345111] usb 7-1: Product: 4-Port USB 2.0 Hub
[  767.345115] usb 7-1: Manufacturer: Generic
[  767.408343] hub 7-1:1.0: USB hub found
[  767.409572] hub 7-1:1.0: 4 ports detected
[  767.791792] usb 7-1.3: new full-speed USB device number 36 using xhci-hcd
[  767.931623] usb 7-1.3: not running at top speed; connect to a high speed hub
[  767.940423] usb 7-1.3: New USB device found, idVendor=17ef, idProduct=a361, bcdDevice= 3.00
[  767.940447] usb 7-1.3: New USB device strings: Mfr=17, Product=18, SerialNumber=19
[  767.940464] usb 7-1.3: Product: BillBoard Device
[  767.940478] usb 7-1.3: Manufacturer: Realtek
[  767.940493] usb 7-1.3: SerialNumber: 123456789ABCDEFGH
[  768.251772] usb 7-1.4: new high-speed USB device number 37 using xhci-hcd
[  768.395625] usb 7-1.4: New USB device found, idVendor=0bda, idProduct=5411, bcdDevice= 1.23
[  768.395649] usb 7-1.4: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[  768.395665] usb 7-1.4: Product: 4-Port USB 2.0 Hub
[  768.395680] usb 7-1.4: Manufacturer: Generic
[  768.432313] hub 7-1.4:1.0: USB hub found
[  768.433595] hub 7-1.4:1.0: 2 ports detected

A diff of lsusb reveals 
Code:
Bus 007 Device 028: ID 0bda:5411 Realtek Semiconductor Corp.
Bus 007 Device 027: ID 17ef:a361 Lenovo
Bus 007 Device 026: ID 0bda:5411 Realtek Semiconductor Corp. 4-Port USB 2.0 Hub

Is there any particular firmware/module that I'm missing? I haven't been able to find anything.

Thanks in advance!
  Reply


Messages In This Thread
External USB C Monitor not working - by altacus - 06-11-2020, 08:56 PM
RE: External USB C Monitor not working - by v-man - 06-16-2020, 10:35 AM
RE: External USB C Monitor not working - by DrYak - 06-16-2020, 01:24 PM
RE: External USB C Monitor not working - by v-man - 06-16-2020, 02:20 PM
RE: External USB C Monitor not working - by tllim - 06-26-2020, 01:41 PM
RE: External USB C Monitor not working - by wdt - 08-24-2020, 01:33 PM
RE: External USB C Monitor not working - by wdt - 09-03-2020, 10:53 AM
RE: External USB C Monitor not working - by wdt - 10-18-2020, 08:50 PM
RE: External USB C Monitor not working - by DrYak - 11-15-2020, 07:30 PM
RE: External USB C Monitor not working - by jkm - 06-29-2021, 10:34 AM
RE: External USB C Monitor not working - by jkm - 08-02-2021, 07:40 AM

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Slackware Linux working on PBP vxzero 0 261 06-05-2024, 04:30 PM
Last Post: vxzero
  No external monitorvia USB-C over Dockingstation bnjmnhg 14 3,696 11-28-2023, 01:35 PM
Last Post: zaius
  Manjaro ARM: enabling external monitors & fixing Broadcom WiFi after updating trifleneurotic 2 1,145 11-14-2023, 10:57 AM
Last Post: trifleneurotic
  USB 3 port not working with Armbian zaius 3 1,131 11-13-2023, 01:54 PM
Last Post: zaius
  Sleep and external display - Are there any options? chris88233 7 2,147 09-04-2023, 09:03 PM
Last Post: wdt
  Camera not working with Cheese cypresstwist 1 1,388 08-18-2023, 02:02 AM
Last Post: juliamenendez
  5GHz wifi not working snorwood 11 6,108 01-16-2023, 03:41 PM
Last Post: ehcorn
  Pinebook Pro wifi not working Queliffrel 1 1,416 11-30-2022, 06:30 AM
Last Post: myself600
  Resume from suspend not working after flashing Tow-Boot to SPI xp19375 3 2,142 10-31-2022, 10:14 AM
Last Post: wdt
  Webcam not working in Manjaro with Cheese, but works in Armbian petaramesh 1 1,214 09-30-2022, 10:09 AM
Last Post: crazyquark

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)