USB-C HUB: sd card slots and USB ports not usable
#1
I bought an USB-C from Amazon. It's maker is Andobil. While ethernet and display port are working fine, it seems the sd card slots and usb ports are not recognized. dmesg prints a lot of lines when plugging in the USB-C hub. I add the output to this post. Any ideas what is going wrong here?

Code:
[ 3284.406288] fusb302 4-0022: CC connected in CC2 as DFP
[ 3284.410391] cdn-dp fec00000.dp: [drm:cdn_dp_pd_event_work] Not connected. Disabling cdn
[ 3284.421412] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: xHCI Host Controller
[ 3284.422600] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: new USB bus registered, assigned bus number 7
[ 3284.423408] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: hcc params 0x0220fe64 hci version 0x110 quirks 0x00010010
[ 3284.423480] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: irq 225, io mem 0xfe800000
[ 3284.424697] usb usb7: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0002
[ 3284.424725] usb usb7: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=1
[ 3284.424804] usb usb7: Product: xHCI Host Controller
[ 3284.424823] usb usb7: Manufacturer: Linux 4.4.202 xhci-hcd
[ 3284.424839] usb usb7: SerialNumber: xhci-hcd.2.auto
[ 3284.427679] hub 7-0:1.0: USB hub found
[ 3284.428270] hub 7-0:1.0: 1 port detected
[ 3284.429031] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: xHCI Host Controller
[ 3284.429553] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: new USB bus registered, assigned bus number 8
[ 3284.429731] usb usb8: We don't know the algorithms for LPM for this host, disabling LPM.
[ 3284.430347] usb usb8: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0003
[ 3284.430379] usb usb8: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=1
[ 3284.430393] usb usb8: Product: xHCI Host Controller
[ 3284.430406] usb usb8: Manufacturer: Linux 4.4.202 xhci-hcd
[ 3284.430418] usb usb8: SerialNumber: xhci-hcd.2.auto
[ 3284.432303] hub 8-0:1.0: USB hub found
[ 3284.432372] hub 8-0:1.0: 1 port detected
[ 3284.433021] rockchip-dwc3 usb0: USB HOST connected
[ 3284.703864] fusb302 4-0022: PD connected as DFP, supporting 5V
[ 3284.806093] fusb302 4-0022: DP config successful, pin_assignment 0x8
[ 3284.807761] cdn-dp fec00000.dp: [drm:cdn_dp_pd_event_work] Not connected. Disabling cdn
[ 3284.900846] usb 7-1: new high-speed USB device number 2 using xhci-hcd
[ 3284.978492] wl_run_escan: LEGACY_SCAN sync ID: 36, bssidx: 0
[ 3285.576331] usb 7-1: device descriptor read/64, error -71
[ 3285.951487] usb 7-1: device descriptor read/64, error -71
[ 3286.264435] usb 8-1: new SuperSpeed USB device number 2 using xhci-hcd
[ 3286.278916] usb 8-1: New USB device found, idVendor=2109, idProduct=0817
[ 3286.278941] usb 8-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[ 3286.278957] usb 8-1: Product: USB3.0 Hub
[ 3286.278971] usb 8-1: Manufacturer: VIA Labs, Inc.
[ 3286.286250] hub 8-1:1.0: USB hub found
[ 3286.286446] hub 8-1:1.0: 4 ports detected
[ 3286.549783] usb 7-1: new high-speed USB device number 3 using xhci-hcd
[ 3286.823116] usb 7-1: device descriptor read/64, error -71
[ 3287.197180] usb 7-1: device descriptor read/64, error -71
[ 3287.298033] usb usb7-port1: attempt power cycle
[ 3287.460920] usb 8-1.2: new SuperSpeed USB device number 3 using xhci-hcd
[ 3287.473219] usb 8-1.2: New USB device found, idVendor=0bda, idProduct=8153
[ 3287.473238] usb 8-1.2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=6
[ 3287.473251] usb 8-1.2: Product: USB 10/100/1000 LAN
[ 3287.473262] usb 8-1.2: Manufacturer: Realtek
[ 3287.473272] usb 8-1.2: SerialNumber: 000001
[ 3287.669986] usb 8-1.3: new SuperSpeed USB device number 4 using xhci-hcd
[ 3287.683463] usb 8-1.3: New USB device found, idVendor=2109, idProduct=0817
[ 3287.683484] usb 8-1.3: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[ 3287.683496] usb 8-1.3: Product: USB3.0 Hub            
[ 3287.683508] usb 8-1.3: Manufacturer: VIA Labs, Inc.        
[ 3287.694194] hub 8-1.3:1.0: USB hub found
[ 3287.694527] hub 8-1.3:1.0: 4 ports detected
[ 3287.853895] usb 8-1.2: reset SuperSpeed USB device number 3 using xhci-hcd
[ 3287.918772] r8152 8-1.2:1.0 eth0: v1.08.3
[ 3288.010001] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[ 3288.027618] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[ 3288.338815] usb 7-1: new high-speed USB device number 4 using xhci-hcd
[ 3288.338971] usb 7-1: Device not responding to setup address.
[ 3288.540085] usb 7-1: Device not responding to setup address.
[ 3288.740913] usb 7-1: device not accepting address 4, error -71
[ 3289.013919] usb 7-1: new high-speed USB device number 5 using xhci-hcd
[ 3289.014076] usb 7-1: Device not responding to setup address.
[ 3289.215241] usb 7-1: Device not responding to setup address.
[ 3289.415948] usb 7-1: device not accepting address 5, error -71
[ 3289.416112] usb usb7-port1: unable to enumerate USB device


Attached Files
.txt   usb_dmesg.txt (Size: 4.34 KB / Downloads: 165)
#2
(11-26-2019, 06:47 AM)vfr400racer Wrote: I bought an USB-C from Amazon. It's maker is Andobil. While ethernet and display port are working fine, it seems the sd card slots and usb ports are not recognized. dmesg prints a lot of lines when plugging in the USB-C hub. I add the output to this post. Any ideas what is going wrong here?

Code:
[ 3284.406288] fusb302 4-0022: CC connected in CC2 as DFP
[ 3284.410391] cdn-dp fec00000.dp: [drm:cdn_dp_pd_event_work] Not connected. Disabling cdn
[ 3284.421412] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: xHCI Host Controller
[ 3284.422600] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: new USB bus registered, assigned bus number 7
[ 3284.423408] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: hcc params 0x0220fe64 hci version 0x110 quirks 0x00010010
[ 3284.423480] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: irq 225, io mem 0xfe800000
[ 3284.424697] usb usb7: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0002
[ 3284.424725] usb usb7: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=1
[ 3284.424804] usb usb7: Product: xHCI Host Controller
[ 3284.424823] usb usb7: Manufacturer: Linux 4.4.202 xhci-hcd
[ 3284.424839] usb usb7: SerialNumber: xhci-hcd.2.auto
[ 3284.427679] hub 7-0:1.0: USB hub found
[ 3284.428270] hub 7-0:1.0: 1 port detected
[ 3284.429031] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: xHCI Host Controller
[ 3284.429553] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: new USB bus registered, assigned bus number 8
[ 3284.429731] usb usb8: We don't know the algorithms for LPM for this host, disabling LPM.
[ 3284.430347] usb usb8: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0003
[ 3284.430379] usb usb8: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=1
[ 3284.430393] usb usb8: Product: xHCI Host Controller
[ 3284.430406] usb usb8: Manufacturer: Linux 4.4.202 xhci-hcd
[ 3284.430418] usb usb8: SerialNumber: xhci-hcd.2.auto
[ 3284.432303] hub 8-0:1.0: USB hub found
[ 3284.432372] hub 8-0:1.0: 1 port detected
[ 3284.433021] rockchip-dwc3 usb0: USB HOST connected
[ 3284.703864] fusb302 4-0022: PD connected as DFP, supporting 5V
[ 3284.806093] fusb302 4-0022: DP config successful, pin_assignment 0x8
[ 3284.807761] cdn-dp fec00000.dp: [drm:cdn_dp_pd_event_work] Not connected. Disabling cdn
[ 3284.900846] usb 7-1: new high-speed USB device number 2 using xhci-hcd
[ 3284.978492] wl_run_escan: LEGACY_SCAN sync ID: 36, bssidx: 0
[ 3285.576331] usb 7-1: device descriptor read/64, error -71
[ 3285.951487] usb 7-1: device descriptor read/64, error -71
[ 3286.264435] usb 8-1: new SuperSpeed USB device number 2 using xhci-hcd
[ 3286.278916] usb 8-1: New USB device found, idVendor=2109, idProduct=0817
[ 3286.278941] usb 8-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[ 3286.278957] usb 8-1: Product: USB3.0 Hub
[ 3286.278971] usb 8-1: Manufacturer: VIA Labs, Inc.
[ 3286.286250] hub 8-1:1.0: USB hub found
[ 3286.286446] hub 8-1:1.0: 4 ports detected
[ 3286.549783] usb 7-1: new high-speed USB device number 3 using xhci-hcd
[ 3286.823116] usb 7-1: device descriptor read/64, error -71
[ 3287.197180] usb 7-1: device descriptor read/64, error -71
[ 3287.298033] usb usb7-port1: attempt power cycle
[ 3287.460920] usb 8-1.2: new SuperSpeed USB device number 3 using xhci-hcd
[ 3287.473219] usb 8-1.2: New USB device found, idVendor=0bda, idProduct=8153
[ 3287.473238] usb 8-1.2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=6
[ 3287.473251] usb 8-1.2: Product: USB 10/100/1000 LAN
[ 3287.473262] usb 8-1.2: Manufacturer: Realtek
[ 3287.473272] usb 8-1.2: SerialNumber: 000001
[ 3287.669986] usb 8-1.3: new SuperSpeed USB device number 4 using xhci-hcd
[ 3287.683463] usb 8-1.3: New USB device found, idVendor=2109, idProduct=0817
[ 3287.683484] usb 8-1.3: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[ 3287.683496] usb 8-1.3: Product: USB3.0 Hub            
[ 3287.683508] usb 8-1.3: Manufacturer: VIA Labs, Inc.        
[ 3287.694194] hub 8-1.3:1.0: USB hub found
[ 3287.694527] hub 8-1.3:1.0: 4 ports detected
[ 3287.853895] usb 8-1.2: reset SuperSpeed USB device number 3 using xhci-hcd
[ 3287.918772] r8152 8-1.2:1.0 eth0: v1.08.3
[ 3288.010001] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[ 3288.027618] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[ 3288.338815] usb 7-1: new high-speed USB device number 4 using xhci-hcd
[ 3288.338971] usb 7-1: Device not responding to setup address.
[ 3288.540085] usb 7-1: Device not responding to setup address.
[ 3288.740913] usb 7-1: device not accepting address 4, error -71
[ 3289.013919] usb 7-1: new high-speed USB device number 5 using xhci-hcd
[ 3289.014076] usb 7-1: Device not responding to setup address.
[ 3289.215241] usb 7-1: Device not responding to setup address.
[ 3289.415948] usb 7-1: device not accepting address 5, error -71
[ 3289.416112] usb usb7-port1: unable to enumerate USB device

The latest update fixed the USB-C so that now the HDMI on my adapter (QGeeM) works but the USB ports do not.
Also, the USB port on the laptop doesn't work, either.

[ 4096.148587] usb usb4-port1: Cannot enable. Maybe the USB cable is bad?
[ 4097.015842] usb usb4-port1: Cannot enable. Maybe the USB cable is bad?
[ 4097.016852] usb usb4-port1: attempt power cycle
[ 4098.184809] usb usb4-port1: Cannot enable. Maybe the USB cable is bad?
[ 4099.052819] usb usb4-port1: Cannot enable. Maybe the USB cable is bad?
[ 4099.053832] usb usb4-port1: unable to enumerate USB device
rock@Debian-Desktop:~$
#3
(12-01-2019, 01:54 PM)mspohr Wrote:
(11-26-2019, 06:47 AM)vfr400racer Wrote: I bought an USB-C from Amazon. It's maker is Andobil. While ethernet and display port are working fine, it seems the sd card slots and usb ports are not recognized. dmesg prints a lot of lines when plugging in the USB-C hub. I add the output to this post. Any ideas what is going wrong here?

Code:
[ 3284.406288] fusb302 4-0022: CC connected in CC2 as DFP
[ 3284.410391] cdn-dp fec00000.dp: [drm:cdn_dp_pd_event_work] Not connected. Disabling cdn
[ 3284.421412] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: xHCI Host Controller
[ 3284.422600] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: new USB bus registered, assigned bus number 7
[ 3284.423408] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: hcc params 0x0220fe64 hci version 0x110 quirks 0x00010010
[ 3284.423480] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: irq 225, io mem 0xfe800000
[ 3284.424697] usb usb7: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0002
[ 3284.424725] usb usb7: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=1
[ 3284.424804] usb usb7: Product: xHCI Host Controller
[ 3284.424823] usb usb7: Manufacturer: Linux 4.4.202 xhci-hcd
[ 3284.424839] usb usb7: SerialNumber: xhci-hcd.2.auto
[ 3284.427679] hub 7-0:1.0: USB hub found
[ 3284.428270] hub 7-0:1.0: 1 port detected
[ 3284.429031] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: xHCI Host Controller
[ 3284.429553] xhci-hcd xhci-hcd.2.auto: new USB bus registered, assigned bus number 8
[ 3284.429731] usb usb8: We don't know the algorithms for LPM for this host, disabling LPM.
[ 3284.430347] usb usb8: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0003
[ 3284.430379] usb usb8: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=1
[ 3284.430393] usb usb8: Product: xHCI Host Controller
[ 3284.430406] usb usb8: Manufacturer: Linux 4.4.202 xhci-hcd
[ 3284.430418] usb usb8: SerialNumber: xhci-hcd.2.auto
[ 3284.432303] hub 8-0:1.0: USB hub found
[ 3284.432372] hub 8-0:1.0: 1 port detected
[ 3284.433021] rockchip-dwc3 usb0: USB HOST connected
[ 3284.703864] fusb302 4-0022: PD connected as DFP, supporting 5V
[ 3284.806093] fusb302 4-0022: DP config successful, pin_assignment 0x8
[ 3284.807761] cdn-dp fec00000.dp: [drm:cdn_dp_pd_event_work] Not connected. Disabling cdn
[ 3284.900846] usb 7-1: new high-speed USB device number 2 using xhci-hcd
[ 3284.978492] wl_run_escan: LEGACY_SCAN sync ID: 36, bssidx: 0
[ 3285.576331] usb 7-1: device descriptor read/64, error -71
[ 3285.951487] usb 7-1: device descriptor read/64, error -71
[ 3286.264435] usb 8-1: new SuperSpeed USB device number 2 using xhci-hcd
[ 3286.278916] usb 8-1: New USB device found, idVendor=2109, idProduct=0817
[ 3286.278941] usb 8-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[ 3286.278957] usb 8-1: Product: USB3.0 Hub
[ 3286.278971] usb 8-1: Manufacturer: VIA Labs, Inc.
[ 3286.286250] hub 8-1:1.0: USB hub found
[ 3286.286446] hub 8-1:1.0: 4 ports detected
[ 3286.549783] usb 7-1: new high-speed USB device number 3 using xhci-hcd
[ 3286.823116] usb 7-1: device descriptor read/64, error -71
[ 3287.197180] usb 7-1: device descriptor read/64, error -71
[ 3287.298033] usb usb7-port1: attempt power cycle
[ 3287.460920] usb 8-1.2: new SuperSpeed USB device number 3 using xhci-hcd
[ 3287.473219] usb 8-1.2: New USB device found, idVendor=0bda, idProduct=8153
[ 3287.473238] usb 8-1.2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=6
[ 3287.473251] usb 8-1.2: Product: USB 10/100/1000 LAN
[ 3287.473262] usb 8-1.2: Manufacturer: Realtek
[ 3287.473272] usb 8-1.2: SerialNumber: 000001
[ 3287.669986] usb 8-1.3: new SuperSpeed USB device number 4 using xhci-hcd
[ 3287.683463] usb 8-1.3: New USB device found, idVendor=2109, idProduct=0817
[ 3287.683484] usb 8-1.3: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[ 3287.683496] usb 8-1.3: Product: USB3.0 Hub            
[ 3287.683508] usb 8-1.3: Manufacturer: VIA Labs, Inc.        
[ 3287.694194] hub 8-1.3:1.0: USB hub found
[ 3287.694527] hub 8-1.3:1.0: 4 ports detected
[ 3287.853895] usb 8-1.2: reset SuperSpeed USB device number 3 using xhci-hcd
[ 3287.918772] r8152 8-1.2:1.0 eth0: v1.08.3
[ 3288.010001] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[ 3288.027618] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[ 3288.338815] usb 7-1: new high-speed USB device number 4 using xhci-hcd
[ 3288.338971] usb 7-1: Device not responding to setup address.
[ 3288.540085] usb 7-1: Device not responding to setup address.
[ 3288.740913] usb 7-1: device not accepting address 4, error -71
[ 3289.013919] usb 7-1: new high-speed USB device number 5 using xhci-hcd
[ 3289.014076] usb 7-1: Device not responding to setup address.
[ 3289.215241] usb 7-1: Device not responding to setup address.
[ 3289.415948] usb 7-1: device not accepting address 5, error -71
[ 3289.416112] usb usb7-port1: unable to enumerate USB device

The latest update fixed the USB-C so that now the HDMI on my adapter (QGeeM) works but the USB ports do not.
Also, the USB port on the laptop doesn't work, either.

[ 4096.148587] usb usb4-port1: Cannot enable. Maybe the USB cable is bad?
[ 4097.015842] usb usb4-port1: Cannot enable. Maybe the USB cable is bad?
[ 4097.016852] usb usb4-port1: attempt power cycle
[ 4098.184809] usb usb4-port1: Cannot enable. Maybe the USB cable is bad?
[ 4099.052819] usb usb4-port1: Cannot enable. Maybe the USB cable is bad?
[ 4099.053832] usb usb4-port1: unable to enumerate USB device
rock@Debian-Desktop:~$

Since Update 1.7 USB-Ports and sd card slots are working on my adapter.


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Write to an A1-rated Micro SD card failed dsimic 12 2,488 07-28-2021, 11:38 AM
Last Post: dsimic
Question Disassembling PineBook Pro Docking Deck (due to disappeared microSD card) gritibaenz 4 1,623 04-02-2021, 06:45 PM
Last Post: tkudog
Question Why two power ports on a budget laptop?? gurk 58 27,530 11-26-2020, 02:40 PM
Last Post: dsimic
  microSD card stuck charlesnorris 7 3,077 11-19-2020, 05:11 AM
Last Post: KC9UDX
  NVME SPI Update not booting SD Card WZ9V 5 2,880 10-18-2020, 08:36 PM
Last Post: wdt
  Upgrade eMMC card - boot problems alpopa 0 1,040 09-16-2020, 12:31 PM
Last Post: alpopa
  PBP not booting screen blank after SD card boot Jakobp 10 5,753 08-18-2020, 08:56 PM
Last Post: trinapicot
  Privacy switches - cutting power to wifi card as400 1 1,335 08-10-2020, 09:48 AM
Last Post: belfastraven
  SD card slot stefan.schumacher 1 1,491 03-28-2020, 04:34 PM
Last Post: zaius
  PCIe card success ? DrYak 0 1,057 11-12-2019, 01:16 PM
Last Post: DrYak

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)