Simple Question, has anyone successfully booted a 2Gb Pine?
#21
(04-04-2016, 04:34 AM)Andrew2 Wrote:
(04-04-2016, 04:05 AM)Keex Wrote: I have the 2GB Pine64+ and Android is running pretty well after I got the SD card flashed correctly. Ethernet is working, stuff like Netflix/Youtube works great. I used the latest Android image from the Download page.

Archlinux also worked, and so did RemixOS (but I settled on Android in the end).

So apparently you're using a 2GB board limited to 1GB memory since in all OS images except of the latest from longsleep (from yesterday) there exists an integer overflow in the GMAC driver that leads to crashes in Linux and endless boot loops in RemixOS when the full 2GB have been initialised.

But you're not affected by crashes and/or boot loops if you use the outdated 'official' Arch Linux or Android image (since DRAM initialisation there is broken and only 1 GB is recognised/used)

Interesting, did not notice that but I will check, if I find a way to display total memory in Android.
#22
(04-04-2016, 06:05 AM)Keex Wrote:
(04-04-2016, 04:34 AM)Andrew2 Wrote:
(04-04-2016, 04:05 AM)Keex Wrote: I have the 2GB Pine64+ and Android is running pretty well after I got the SD card flashed correctly. Ethernet is working, stuff like Netflix/Youtube works great. I used the latest Android image from the Download page.

Archlinux also worked, and so did RemixOS (but I settled on Android in the end).

So apparently you're using a 2GB board limited to 1GB memory since in all OS images except of the latest from longsleep (from yesterday) there exists an integer overflow in the GMAC driver that leads to crashes in Linux and endless boot loops in RemixOS when the full 2GB have been initialised.

But you're not affected by crashes and/or boot loops if you use the outdated 'official' Arch Linux or Android image (since DRAM initialisation there is broken and only 1 GB is recognised/used)

Interesting, did not notice that but I will check, if I find a way to display total memory in Android.

If you have 2GB model simply plug in Ethernet. If you board crashes then 2GB DRAM are recognized if it doesn't crash, it's just 1GB. There's no magic involved, the driver in the Android image contains this bug and all that prevents the bug from being triggered is wrong DRAM initialisation (booti vs. boota in u-boot -- if the kernel is loaded the one way it uses only 1GB and in the other case all available RAM which then leads to a crash as soon as the Ethernet driver is loaded)
#23
My 2GB works fine with the Ubuntu Xenial image from here: http://forum.pine64.org/showthread.php?tid=376
#24
My 2GB model boots with the Android image and the Ethernet works just fine, but I cant even play you tube video... Huh
#25
(07-11-2016, 02:28 AM)koda Wrote: My 2GB model boots with the Android image and the Ethernet works just fine, but I cant even play you tube video... Huh

I just try play back Youtube video using Android Youtube app and works well.


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Pine A64+ vs LCD do not boot DDS 3 2,194 02-23-2021, 05:33 PM
Last Post: thedu
  Autodetect if Pine unit is a Pine A64+ or PineA64-LTS pkfpeters 1 683 02-09-2021, 12:17 AM
Last Post: tllim
  Pine 64 | 2GB x2 & Acrylic Cases x2 for Sale | Canada - GTA ViperVi 1 1,953 01-18-2021, 03:45 PM
Last Post: squidius
  sd format?for pine 64 angegardien 3 3,090 12-06-2020, 03:53 PM
Last Post: junkyj753
  Node Red on the Pine DonFL 0 1,232 12-16-2019, 04:21 PM
Last Post: DonFL
Photo Pine A64+ from Kick starter running Pi-Hole netHolio 0 1,534 12-02-2019, 09:36 PM
Last Post: netHolio
  NetBSD for Pine A64(+) Luke 3 3,471 10-05-2019, 11:04 PM
Last Post: mrgtwentythree
  Can anyone run Boinc on Pine models? MarijusR 6 4,338 09-11-2019, 06:41 AM
Last Post: letarg
  There is a usable distro for Pine A64? polv89 6 5,686 06-09-2019, 03:32 PM
Last Post: dkebler
  Pine A64 stuck in boot process joey 1 1,636 05-28-2019, 09:07 PM
Last Post: joey

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)