Howto: OctoPrint Working on Pine 64
#4
EDIT----- There are tons of errors on this post.. Whoops, but I'm leaving it here for archival reasons.


I put together an image for a 4gb card with octoprint along with the curaengine, and the ability to restart, reboot, or power off the pine from the web interface.

Octopine 12-04-16 Release

Just download it, write out to your favorite 4gb or greater card, and then login in using pi / raspberry.
The run 

sudo resize_rootfs.sh

reboot

I used the pi user name, in hopes that it will be able to update via the web interface.
pi user can sudo without any password now.
Curaengine is installed, along with camera support.

Original message follows.
______________________________________________________________________________________

Here's my notes on getting it working from default base image with camera.
This works with my Logitech c170 webcam.

the webcam.zip file from me is taken from the octopi distro and modified for the pine64 debian config.

Grab debian base and put it on a card.

Do the following.

sudo resize_rootfs.sh
reboot
sudo /usr/local/sbin/pine64_update_uboot.sh
sudo /usr/local/sbin/pine64_update_kernel.sh
reboot

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
reboot

cd ~
sudo apt-get install python-pip python-dev python-setuptools python-virtualenv git libyaml-dev build-essential subversion libjpeg62-turbo-dev imagemagick libav-tools cmake
git clone https://github.com/foosel/OctoPrint.git
cd OctoPrint
virtualenv venv
./venv/bin/pip install pip --upgrade
./venv/bin/python setup.py install
mkdir ~/.octoprint
sudo usermod -a -G tty debian
sudo usermod -a -G dialout debian
sudo service octoprint start
sudo service octoprint stop
cd ~
git clone https://github.com/jacksonliam/mjpg-streamer.git
cd mjpg-streamer/mjpg-streamer-experimental
export LD_LIBRARY_PATH=.
make
mv * ..
cd ~/mjpg-streamer
mkdir temp
cd temp
wget http://www.svfdtn.com/mtx/webcam.zip
unzip webcam.zip
chmod +x default/webcamd
chmod +x init.d/webcamd
chmod +x home-mjpeg-streamer/webcamd
sudo mv default/webcamd /etc/default
sudo mv init.d/webcamd /etc/init.d
mv home-mjpeg-streamer/webcamd ~/mjpg-streamer
sudo update-rc.d webcamd defaults

sudo ~/.octoprint/config.yaml
______________________________________________________________________________________

** add the following lines to it:

webcam:
  stream: http://<your Raspi's IP>:8080/?action=stream
  snapshot: http://127.0.0.1:8080/?action=snapshot
  ffmpeg: /usr/bin/avconv
______________________________________________________________________________________


sudo nano ~/OctoPrint/scripts/octoprint.init
______________________________________________________________________________________
***edit following to:
DAEMON=/home/debian/OctoPrint/venv/bin/octoprint
______________________________________________________________________________________


sudo nano ~/Octoprint/scripts/octoprint.default

______________________________________________________________________________________
**edit following to:
OCTOPRINT_USER=debian
DAEMON=/home/debian/OctoPrint/venv/bin/octoprint

______________________________________________________________________________________

sudo cp ~/OctoPrint/scripts/octoprint.init /etc/init.d/octoprint
sudo chmod +x /etc/init.d/octoprint
sudo cp ~/OctoPrint/scripts/octoprint.default /etc/default/octoprint
sudo update-rc.d octoprint defaults
sudo apt-get install haproxy
sudo nano /etc/haproxy/haproxy.cfg

______________________________________________________________________________________
***add following to bottom
   global
        maxconn 4096
        user haproxy
        group haproxy
        daemon
        log 127.0.0.1 local0 debug

defaults
        log     global
        mode    http
        option  httplog
        option  dontlognull
        retries 3
        option redispatch
        option http-server-close
        option forwardfor
        maxconn 2000
        timeout connect 5s
        timeout client  15min
        timeout server  15min

frontend public
        bind *:80
        use_backend webcam if { path_beg /webcam/ }
        default_backend octoprint

backend octoprint
        reqrep ^([^\ :]*)\ /(.*)     \1\ /\2
        option forwardfor
        server octoprint1 127.0.0.1:5000

backend webcam
        reqrep ^([^\ :]*)\ /webcam/(.*)     \1\ /\2
        server webcam1  127.0.0.1:8080
______________________________________________________________________________________


sudo nano /etc/default/haproxy

______________________________________________________________________________________
***add following to bottom
ENABLE=1
______________________________________________________________________________________

sudo nano ~/.octoprint/config.yaml

______________________________________________________________________________________
***add following to bottom
server:
host: 127.0.0.1
______________________________________________________________________________________


sudo install avahi-daemon
sudo reboot
  Reply


Messages In This Thread
RE: OctoPrint Working on Pine 64 - by JAYJAYN - 08-28-2016, 12:22 AM
RE: OctoPrint Working on Pine 64 - by dabone - 10-10-2016, 10:41 AM
RE: OctoPrint Working on Pine 64 - by JAYJAYN - 11-18-2016, 06:29 AM
RE: OctoPrint Working on Pine 64 - by dabone - 11-30-2016, 10:53 PM
RE: Howto: OctoPrint Working on Pine 64 - by jjfs - 09-27-2018, 11:27 AM

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Debian installer on Pine A64+ but no hdmi mrwick 1 3,725 07-28-2020, 01:49 PM
Last Post: kuleszdl
  Captive portal at school not working on the Pinebook pro WilliamZieg 2 3,450 02-06-2020, 10:41 PM
Last Post: xmixahlx
  Q4OS WiFi Dongle not working cheezmeister 3 3,528 04-07-2017, 08:01 AM
Last Post: iccoldbeer
  HowTo working with MPD and analog sound caragk 3 9,882 11-09-2016, 08:44 AM
Last Post: jkmooney
Exclamation JAVA App. not working correct wrongway 0 1,707 09-14-2016, 11:14 AM
Last Post: wrongway
  Anyone got jackd working? jkmooney 4 4,606 08-27-2016, 08:18 AM
Last Post: pfeerick
  32bit Apps on Pine djinn5150 2 3,442 08-09-2016, 11:03 AM
Last Post: xalius
  Can ping between Pine 64 on a switch, but unable to ssh MikeJewski 4 4,586 07-28-2016, 08:40 PM
Last Post: MikeJewski
  Internet not working properly cezar.suteu@gmail.com 2 3,136 06-17-2016, 01:12 AM
Last Post: cezar.suteu@gmail.com
  wget not working? slerched 3 4,052 06-01-2016, 08:15 AM
Last Post: slerched

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)