Booting my RockPro64 from NVMe drive
#4
my boot sequence :

Code:
U-Boot 2021.01-09768-gc762ab29b8 (Mar 20 2021 - 13:48:40 +0000)

SoC: Rockchip rk3399
Reset cause: POR
Model: Pine64 RockPro64 v2.1
DRAM:  3.9 GiB
PMIC:  RK808
MMC:   mmc@fe310000: 2, mmc@fe320000: 1, sdhci@fe330000: 0
Loading Environment from SPIFlash... SF: Detected gd25q128 with page size 256 Bytes, erase size 4 KiB, total 16 MiB
*** Warning - bad CRC, using default environment

In:    serial
Out:   serial
Err:   serial
Model: Pine64 RockPro64 v2.1
Net:   eth0: ethernet@fe300000
Hit any key to stop autoboot:  0
Card did not respond to voltage select! : -110
Card did not respond to voltage select! : -110

Device 0: Vendor: 0x1987 Rev: CS303320 Prod: PNY4720003194010479F
            Type: Hard Disk
            Capacity: 238475.1 MB = 232.8 GB (488397168 x 512)
... is nowScanning nvme 0:1...
Found U-Boot script /boot/boot.scr
3185 bytes read in 2 ms (1.5 MiB/s)
## Executing script at 00500000
Boot script loaded from nvme 0
166 bytes read in 2 ms (81.1 KiB/s)
15335962 bytes read in 32 ms (457 MiB/s)
28582400 bytes read in 55 ms (495.6 MiB/s)
75809 bytes read in 4 ms (18.1 MiB/s)
2698 bytes read in 3 ms (877.9 KiB/s)
Applying kernel provided DT fixup script (rockchip-fixup.scr)
## Executing script at 09000000
Moving Image from 0x2080000 to 0x2200000, end=3de0000
## Loading init Ramdisk from Legacy Image at 06000000 ...
   Image Name:   uInitrd
   Image Type:   AArch64 Linux RAMDisk Image (gzip compressed)
   Data SizAddress: 00000000
   Entry Point:  00000000
   Verifying CheckOK
## Flattened Device Tree blob at 01f00000
   Booting using the fdt blob at 0x1f00000
   Loading Ramdisk to f1066000, end fOK
   Loading Device Tree to 00000000f0feb000, end 00000000f1065fff ... OK

Starting kernel ...

[    8.210542] OF: graph: no port node found in /i2c@ff3d0000/typec-portc@22
[   10.094840] systemd[1]: Failed to start Raise network interfaces.
[   10.688541] Bluetooth: hci0: command 0x0c03 tx timeout
[   18.912586] Bluetooth: hci0: BCM: Reset failed (-110)

Armbian 21.02.3 Focal ttyS2

I have not activated much log (verbosity =2 in armbianEnv.txt)

Code:
incorrect device type in 1
Perhaps due to your second partition nvme0n1p2 ?
  Reply


Messages In This Thread
RE: Booting my RockPro64 from NVMe drive - by LMM - 05-01-2021, 02:14 PM
RE: Booting my RockPro64 from NVMe drive - by LMM - 05-02-2021, 01:56 AM

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  RockPro64 ddr clock speed causing system instability CypherShrugged 1 220 08-15-2022, 02:32 PM
Last Post: CypherShrugged
  OPNsense for RockPro64 one8three 2 627 08-08-2022, 09:43 PM
Last Post: XaveT
  NAS Optimizations for RockPro64 MNtinkerer 25 3,176 08-03-2022, 01:57 PM
Last Post: MNtinkerer
  How to run Raspberry Pi software on RockPro64? pk245 0 357 06-24-2022, 08:20 AM
Last Post: pk245
  ROCKPRO64 PCI SSD SD-boot Install pspgarret 0 304 06-09-2022, 10:56 AM
Last Post: pspgarret
  RockPro64 has no white led, nor will it boot past... AnjinMeili 2 483 05-31-2022, 09:19 AM
Last Post: Rocklobster
  RockPro64 Debian xrdb -- problem connecting emarsh 0 303 05-19-2022, 09:55 AM
Last Post: emarsh
  Sata HD stopped booting db579 2 837 03-11-2022, 03:34 PM
Last Post: db579
  rockpro64 emmc GreyLinux 8 3,568 11-08-2021, 01:56 PM
Last Post: GreyLinux
  ROCKPro64 sometimes doesn't Power On Pete Tandy 2 2,079 08-24-2021, 05:50 AM
Last Post: Pete Tandy

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)